Olet täällä

Vantaan Puu-Ylästö

Puu-Ylästö on Vantaan Ylästöön, Pitkäkosken tuntumaan, vanhan monimuotoisen omakotitaloalueen keskelle rakennettu kodikas puurakenteinen pientaloalue. Alueen ovat toteuttaneet yhteistyössä VVO Rakennuttaja Oy, SRV Westerlund ja Finnforest Oyj. Alueen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Forma-Futura Oy.

Uudentyyppisellä massaräätälöintiin perustuvalla tuotantokonseptilla on saatu aikaan kaupunkikuvallisesti tiivis, viihtyisä ja laadukas kylämäinen asuinmiljöö. Tunnelma alueella on leppoisa keskeisine puistokatuineen, viheralueineen ja pienine aukioineen. Katutilat hahmottuvat selkeästi, ja jalankululla on välitön yhteys korttelipihojen sisäänkäynteihin. Yksityiset piha-alueet leikkipaikkoineen on ryhmitetty yhteispihojen ympärille aidoilla, piharakennuksilla, katoksilla ja istutuksilla rajaten. Pysäköinti on jaettu pieniin yksiköihin ja asuntokohtaisiin autokatoksiin.

Uusia asuntoja alueelle on sijoitettu 123. Asunnot ovat yksi- ja kaksikerroksisia. Paritaloja alueella on 44 ja erillistaloja 35. Asuntotyypit vaihtelevat kaksioista suuriin perheasuntoihin, ja kaikilla huoneistoilla on oma piha. Rakennusten hahmot ovat kapearunkoisia, pulpetti- tai harjakattoisia ja selkeitä. Puujulkisivujen aukotus ja kaavan mukaisesti talokohtaisesti muuttuva väritys luovat hallittua vaihtelua ja yksilöllisyyttä muuten yhtenäisessä kokonaisuudessa.

Kohde on esitelty kirjassa Kotina puinen kaupunkikylä - Wooden urban villages.