Olet täällä

Metsä Wood Kerto®

Kerto® on hyvin kestävä, kevyt ja mittansa pitävä viilulaminaatti (LVL) ja on siten tehokas materiaali puurakentamisen eri tarkoituksissa. Kerto® on havupuuviiluista liimaamalla valmistettu järeä palkki- ja puulevytuote. Kertopuu on jäykkyytensä ja mittatarkkuutensa ansiosta ihanteellinen ratkaisu erittäin suurta lujuutta vaativiin kantaviin rakenteisiin sekä kohteisiin, joissa ei haluta tinkiä kestävyydestä eikä keveydestä.

Kerto-tuotteita käytetään kaikkeen rakentamiseen: uudisrakennuksista korjauskohteisiin ja teollisuuskäyttöihin. Esimerkkejä käyttökohteista ovat palkit, pilarit, ristikot, kehät sekä ikkuna- ja oviteollisuuden komponentit.

Uusia sovelluksia ja ratkaisuja kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden ja puurakentamisen ammattilaisten kanssa.

Kerto-S-palkissa yhdistyvät puun ylivertaiset ominaisuudet kuten lujuus, keveys ja helppo työstettävyys. Kerto palkin suuri jäykkyys estää haitallisen värähtelyn ala- ja välipohjissa pitkilläkin jänneväleillä.

Kerto-Q on kantava, jäykistävä ja mittatarkka Kertopuulevy ja palkki, jolla ratkaistaan haasteellisimmatkin välipohjarakenteet.

Kerto-T-kertopuutolppa on suora, kieroutumaton ja mittatarkka tuote, joka soveltuu sekä ulko- ja väliseinien kantaviin rakenteisiin runkotolpaksi että keveiden seinien seinärangaksi. Kerto-T mahdollistaa korkeiden, suorien seinien rakentamisen.

Kyllästetty Kerto-Q on sorvatuista viiluista liimaamalla valmistettu järeä palkki- ja puulevytuote. Kertopuulevy on ihanteellinen ratkaisu erittäin suurta lujuutta vaativiin kantaviin rakenteisiin sekä kohteisiin, joissa kestävyydestä, keveydestä ja kieroutumattomuudesta ei haluta tinkiä.

Kerto-Kate on rakennuskäyttöön tarkoitettu Kertopuu®levy, joka on suunniteltu käytettäväksi kattojen vedeneristeen aluslevynä. Levy on kauttaaltaan suojakäsitelty ja pontattu pitkiltä sivuilta.

Kerto-Qp on havuviiluista liimaamalla valmistettu mittatarkka kattopalkki. Palkki soveltuu erinomaisesti käytettäväksi sekä uudis- että korjauskohteiden kattorakenteissa. Kerto-Qp-palkki mahdollistaa avarat sisätilat ja vähentää tukilinjojen tarvetta.

Kerto WeatherGuard on erikoisvahalla käsitelty Kerto-tuote. Vaha vähentää puun altistumista kosteudelle samalla kun se minimoi erilaisia kosteuden aiheuttamia sivuvaikutuksia, esim. turpoamista rakennusaikana.