Olet täällä

Accoya® -puu

Accoya®-puu on teollisuus etikalla asetyloitua (pinus Radiata) mäntyä, joka tuotetaan vastuullisesti PEFC ja FSC- sertifioiduista metsistä. Accoya® asetyloinnnissa puussa tapahtuu kemiallinen reaktio puun soluseinässä, kun hydroksiiniryhmät muuttuvat asetyyliryhmiksi. Puun solukko muuttuu vettä hylkiväksi ja puusta tulee lujaa, kestävää ja mittapysyvää. Lahottajasieni ei pysty tunkeutumaan käsitelteltyyn Accoya®-puuhun, koska siitä on poistettu sienien tarvitsema kosteus. Asetylointi vaikuttaa ensisijaisesti lujuuteen, mittapysyvyyteen ja biologiseen vastustuskykyyn eli lahon sietokykyyn.
 
Accoya®-puu on todistetusti täysin myrkytöntä (The Proceedings of the Third Conference on Wood Modification 2007, 71). Accoya®-puuta on testattu kaikentyyppisissä sääolosuhteissa, ja jopa veden alla. Sen on todistettu useissa eri tutkimuksissa kestävän rankkojakin ympäristöolosuhteita.
 
ACCOYA®-TUOTTEILLA ON 50 VUODEN TAKUU MAANPÄÄLLISISSÄ RAKENTEISSA JA 25 VUODEN TAKUU MAAKOSKETUKSESSA TAI VEDESSÄ!
 
Terassilaudoitus
Terassilaudoituksessa huoltovapaus, pitkäikäisyys ja luonnollisuus ovat tärkeitä tekijöitä. Accoy-terasssi tuntuu miellyttävältä jalan alla, se on tikkuuntumaton, eikä ole liukas märkänäkään mikä lisää terassin käyttömukavuutta. Accoya®n huoltovapaus tekee siitä ylivoimaisesti parhaan terassilaudan. Kauniin ja esteettisen terassin lisäksi on turvallista tietää, että Accoya®-puu on täysin myrkytöntä.
 
Julkisivulaudoitus
Accoya®-puu sopii julkisivulaudoituksiin ja on elinkaarikustannuksiltaan paras ratkaisu. Accoya®-puuta ei tarvitse pintakäsitellä, sillä on käsittelemättömänäkin 50 vuoden takuu. Accoya® soveltuu myös maalattaviin julkisivuihin, koska mittapysyvyyden ansiosta pintakäsittely kestää jopa 2-3 kertaa tavanomaista pidempään. Accoya voidaan palosuojata ekologisella Burnblockpalosuojakäsittelyllä, jota ei tarvise uusia rakennuksen elinkaaren aikana.
 
Ikkunat, ovet, puusepän tuotteet sekä aurinko- ja näkösuojasäleiköt
Accoya®-puu on kestävämpää ja mittapysyvämpää kuin muut puut. Ovissa ja ikkunoissa on käytön kannalta erittäin tärkeää, etteivät ne turpoa, kieroudu tai väänny. Accoya®-puun mittapysyvyyden ansiosta pintakäsittely kestää jopa 2-3 kertaa tavanomaista pidempään.
 
Erikoiskohteet, projektit, ulkokalusteet ja –välineet
Accoya® sopii vaativiin ja näyttäviin projekteihin, jossa puun käytölle ulkona asetetaan korkeat vaatimukset pitkäikäisyyden ja kestävyyden suhteen. Accoya®-puu sopii täydellisesti pöytiin, tuoleihin, piharakennuksiin, leikkikenttävälineisiin, kukkalaatikoihin ja maisemointilaudoituksiin, sillä se on myrkytöntä, sietää erilaisia sääolosuhteita ja kestää maakosketuksessa käsittelemättömänäkin pitkälle yli 25 vuotta (takuu 25 v.). Accoya® mahdollistaa mittatarkkojen rakennedetaljien toteuttamisen.
 
Accoya sahatavaran mitat & luokat
Erikoistilauksina Accoya voidaan toimittaa asiakkaan toivomissa mitoissa ja pituuksissa sahapintaisen sahatavaran mittojen sisällä, ja saatavuuden mukaan.
 
Sahapintaisen sahatavaran yleisimmät pituudet:
2,4 m, 3,0 m, 3,6 m, 4,2m, 4,8 m
 
Sahapintaisen sahatavaran yleisimmät poikkileikkausmitat: 
25 x 100mm, 25 x 125 mm, 25 x 150 mm, 25 x 200 mm
32 x 100 mm, 32 x 125 mm, 32 x 150 mm, 32 x 200 mm
38 x 125 mm, 38 x 150 mm, 38 x 200 mm
50 x 100 mm, 50 x 150 mm, 50 x 200 mm
63 x 100 mm, 63 x 125 mm, 63 x 150 mm
75 x 100 mm, 75 x 125 mm,75 x 150 mm
 
Sormijatketut tai laminoidut vaihtoehdot myös saatavana.
 
Luokat, < 50 mm paksuiset puutavarat
A1: 4 sivua ensisijaisesti virheettömiä
A2: 3 sivua ensisijaisesti virheettömiä
A3: 1 sivu ensisijaisesti virheettömiä
B: Molemmat puolet rajoitetulla määrällä pieniä vikoja
 
Luokat, ≥ 50 mm paksuiset puutavarat
A1: 4 sivua ensisijaisesti virheettömiä
A2, A3 ja B -luokissa voi ilmetä vikoja kaikilla sivuilla
 
Myös muita luokkia ja mittoja saatavana, jopa 6 metriin asti.