Olet täällä

Yleinen rantasauna Hernesaareen

Hernesaaren rantaan rakennetaan yleinen sauna- ja ravintolarakennus. Saunan on tarkoitus tarjota elämyksiä sekä kotimaisille että ulkomaisille vieraille. Erityyliset saunat on suunniteltu puulämmitteisiksi.

Rakennus toteutetaan matalana, jotta se ei peitä puistoalueen avoimia näkymiä. Materiaaliksi on suunniteltu kauniisti harmaantuvaa lehtikuusta. Runsas lasipintojen käyttö mahdollistaa sen, että saunoista ja yleisötiloista avautuvat upeat ulkosaaristomaisemat. Saunasta pääsee helposti porrasaskelmia pitkin suoraan mereen uimaan.

Suunnitelmaa käsiteltiin kaupunkikuvaneuvottelukunnassa kesäkuussa. Neuvottelukunta arvosti rakennuksen kirkasta arkkitehtonista ajatusta ja kehui hienon ympäristön hyödyntämistä suunnittelussa. Rakennuksessa on käytetty onnistuneesti puuta. Erityisesti kiitettiin rakennuksen voimakasta hahmoa ja sen muodostamia katettuja tiloja, jotka luodaan puusäleiköllä muuten suorakaiteen malliseen rakennukseen.

Hernesaaren teollisuusalueelle laaditaan osayleiskaavaa. Alueen rakentaminen alkaa noin kymmenen vuoden kuluttua. Helsingin kaupunki kehittää Hernesaaren aluetta väliaikaisesti risteilysatamana ja matkailukohteena.  Hyödyntämällä aluetta jo nyt elävöitetään kaupunkia ja tutustutetaan kaupunkilaisia uuteen kaupunginosaan.

Linkki kuvapankkiin: http://aineistopankki.hel.fi/?cart=4466-dhjeiijedk&l=FI

Lisätietoja:

Rakennuslupaan liittyvissä asioissa:
Arkkitehti Leena Jaskanen, Helsingin rakennusvalvontavirasto, puh. 09 310  26416
Suunnitteluun liittyvissä asioissa:
Avanto Arkkitehdit Oy, puh. 050 353 1095