Olet täällä

Ylöjärven Puu Oy laajentaa

Puutavaraliike Ylöjärven Puu Oy kasvattaa valikoimaansa palvellakseen asiakkaitaan entistäkin paremmin. Koska nykyisiin tiloihin ei mahdu enää enempää tuotteita, yritys rakentaa uudet tilat. 2000 neliömetrin kokoinen puurakenteinen uudisrakennus tulee entiselle tontille, ja sen tieltä puretaan kolme vanhaa rakennusta ja yksi katos.

Merkittävintä uudessa rakennuksessa on ilmanvaihtojärjestelmä, jolla hallitaan sisäilman suhteellista kosteutta. Vastaavaa tekniikka ei ole muissa puutavaraliikkeissä Suomessa. Sisäilman kosteudenhallintajärjestelmän ansiosta puutavaran tasaantumisajat lyhenevät merkittävästi ja rakentaja pääsee asentamaan ostamansa tuotteet paikoilleen aiempaa nopeammin, koska myymälän olosuhteet ovat kodinomaiset.

Rakennustyöt alkavat syyskuussa ja hallin on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Halli on tuplasti suurempi kuin nykyiset tilat.

Puuinfo Oy:n toimitusjohtajan Mikko Viljakaisen mukaan näin iso puualan hallihanke on jopa koko Suomen mittakaavassa merkittävä. 2010-luvulla puuala on ollut jonkin verran vaikeuksissa, mutta nyt menee taas paremmin. Vaikka edellis- ja viime vuotta rasittivat huonot rakentamissäät, puunkäyttö kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia, ja tulevatkin näkymät ovat suotuisat.

Lisätietoja:
Mika Marjolahti ja Jukka Välimaa
www.ylojarvenpuu.fi