Olet täällä

Wood Cityssä muurataan Supercellin puurakenteisen toimiston peruskivi

Suomen suurimpaan puukortteliin, Wood Cityyn, rakennettavan toimistorakennuksen peruskivi muurataan tänään maanantaina 29. lokakuuta Helsingin Jätkäsaaressa. Kahdeksankerroksiseen puiseen toimistorakennukseen tulee peliyhtiö Supercellin pääkonttori, joka valmistuu tämän hetkisten arvioiden mukaan syksyllä 2020.

”Wood City on suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostava lippulaiva ja hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Hankkeen avulla on haluttu tuoda Suomeen uudenlaista toimitila‑ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys ja ainutlaatuinen sijainti keskellä Helsinkiä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Supercellin kanssa solmittu sopimus antoi toivotun loppusykäyksen toimiston toteutumiselle, ja parhaillaan viimeistelemme myös hotellineuvotteluja”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela toteaa.

Wood Cityn 13 600 bruttoneliötä käsittävän toimistorakennuksen, kuten koko korttelin, päärakennusaineena ovat tehdasvalmisteiset massiivipuuelementit. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros on betonia ja ylemmät kerrokset Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistamaa LVL-viilupuuta.

”On suuri ilo ja kunnia olla mukana rakentamassa puumäärältään Suomen suurinta toimistoa. Puu tekee paluun kaupunkeihin ja tarjoaa ainoan täysin uusiutuvan vaihtoehdon rakentamiseen. Puu sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan, ja se kasvaa takaisin”, Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen kertoo.

Toimistorakennuksen sekä parkkihallin rakennustyöt käynnistyivät kesäkuun alussa 2018 louhinta- ja maanrakennustöillä. Kalliota on louhittu työmaalla ensimmäisen viiden kuukauden aikana yhteensä noin 8 000 kiintokuutiota ja kuljetettu pois tontilta noin 1 000 kuorma-autollisen verran. Myös toimiston betonirakenteiden raudoitus- ja laudoitustyöt on käynnistetty. Puurungon asentaminen käynnistyy kevättalvella 2019.

Toimistorakennusta kehitetään innovatiivisesti ja asiakaslähtöisesti tiiviissä yhteistyössä Supercellin kanssa.
”Meille on alusta asti ollut tärkeää, että pääsemme suunnittelemaan juuri meidän kulttuuria ja työtapoja parhaiten palvelevat tilat. Tavoitteena on luoda tilasta ja ympäristöstä paras mahdollinen paikka tehdä pelejä seuraavat vuosikymmenet. Wood Cityssä yhdistyy hienolla tavalla innovatiivinen puurakentaminen, perinteiset suomalaiset arvot ja moderni työympäristö. Meille on kunnia olla mukana rakentamassa suomalaisittain historiallisen mittavaa toimintaympäristöä”, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen toteaa.

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Wood Cityyn rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalo ja hotelli, sekä kolmikerroksinen kaikille yhteinen betonirakenteinen pysäköintitalo.

Wood Cityn puukorttelin rakennustyöt käynnistyivät loppuvuodesta 2015 Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kahden puurunkoisen asuinkerrostalon rakentamisella, joiden 98 asuntoa valmistuvat helmikuussa 2019. Asuinkerrostalojen rakentamisen aikana koivuvanerikiinnikkeissä ilmennyt kosteusongelma on korjattu ja asunnot ovat turvallisia ja terveitä. Toimistorakennuksessa puurunkojärjestelmä on erilainen kuin asunnoissa, ja koivuvanerikiinnikkeet korvataan nyt teräksellä. Rakentamisen aikana noudatetaan hyvin yksityiskohtaista kosteudenhallintasuunnitelmaa. Digitaaliset anturit mittaavat kosteustasoa jatkuvasti sekä rakennustyön aikana että valmiissa taloissa.

Lisätiedot:
Juha Toimela, johtaja, Suomen liiketoiminta, p. 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, p. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi