Olet täällä

WLT ® on uusi innovatiivinen ratkaisu puurakentamiseen

Wave layered timber (WLT®) on toholampilaisen Aalto Haitek Oy:n rakennusteollisuudelle kehittämä massiivinen puuelementtiratkaisu. Lisäaineeton WLT® on vahva, kestävä ja erittäin monipuolinen innovaatio – universaali puukomponentti kaikentyyppiseen rakentamiseen, mukaan lukien suuret rakennukset ja sillat. WLT® on kehitetty teollisen mittakaavan tuotantoon ja sitä voidaan valmistaa eri puulajeista ympäri maailmaa. Visuaalisesti miellyttävä ja helposti asennettava WLT® -ratkaisu tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia innovatiiviseen suunnitteluun ja kustannustehokkaampaan rakentamiseen.

”WLT® laskee puurakentamisen kustannuksia joustavuutensa ja yksinkertaisuutensa ansiosta ja on kilpailukykyinen ratkaisu koko rakennusalalle. Sen tuotannossa ei käytetä liimaa, lisäaineita tai kemikaaleja, kuten ei myöskään rakennusvaiheessa. WLT® on ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta rakennusyrityksille ja rakennusten loppukäyttäjille”, sanoo Aalto Haitek Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kapela.

WLT® tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia

WLT®:n nerokas aaltoprofiilin ja kuivaamiskäsittelyn yhdistelmä luo elementeille yhtenäisen, halkeilemattoman ja jäntevän rakenteen. Aaltoprofiilin yhdistämistekniikka ja saman suuntaiset puun syyt luovat myös poikkeuksellisen lujia puurakenteita, mikä tekee WLT®:stä ekologisen ja taloudellisen vaihtoehdon myös teknisesti ja esteettisesti vaativille rakenteille. Komponentin aaltoprofiilin kireys mukautuu luonnostaan sään ja ilmaston aiheuttamiin kosteuden muutoksiin jousimaisen ominaisuutensa ansiosta.

WLT® mahdollistaa käytännölliset ja kauniit ratkaisut jopa vaativissa olosuhteissa, kuten kriisiympäristöissä ja erilaisissa haastavissa kohteissa rakennuksen muodosta, koosta, logistisista rajoituksista tai työmaavaatimuksista riippumatta. WLT® on helppo asentaa, joten esimerkiksi silta tai pieni talo voidaan rakentaa myös vaikeasti saavutettavaan kohteeseen.

WLT®-komponentit ovat kaarevia tai suoria. Mahdollisuus luoda pyöreitä muotoja etenkin puurakennuksissa on merkittävä uutuus, joka tukee arkkitehtien ja suunnittelijoiden luovuutta.

Lisätietoja: 

Tiina Kapela
CEO, Aalto Haitek
Tiina.Kapela@aaltohaitek.fi 
Puh. 044 – 738 9662

www.aaltohaitek.fi