Olet täällä

Vuoden 2018 puutavarakauppias on STARKin Seppo Kouvonen

Vuoden 2018 Puutavarakauppiaaksi on valittu Seppo Kouvonen, jolla on takanaan kaksi vuosikymmentä työuraa puutavarakaupan moninaisissa tehtävissä. Kouvonen on työskennellyt logistiikkapäällikkönä, Herttoniemen yksikön vetäjänä ja sen jälkeen yhtäjaksoisesti puukaupan hankinnassa, kehitystyössä ja myynnin ohjauksessa. Nykyisin Kouvonen toimii alan suurimman toimijan, STARK Suomen Senior Sourcing Manager –roolissa ja vastaa puukaupan ostoista Suomen lisäksi STARKGroupin Ruotsin ja Tanskan maayhtiöihin kuuluviin liikkeisiin.

Vuoden 2018 puutavarakauppias Seppo Kouvonen pitää digitaalisen verkkokauppa-alustan kehittämistä lähivuosien yhtenä suurimmista tavoitteista puutavarakaupalle. Verkkokaupan kehittämisen tarve koskee niin ammattilaisten kuin kuluttajienkin palvelua. – Tulevaisuuden merkittävin puutavarakaupan rakennemuutos on digitaalisen alustan rakentaminen puutavarakaupalle, jossa haluamme olla johtava toimija tulevaisuudessakin.

- Kun 80 prosenttia myynnistä tapahtuu ammattilaisille, meidän on otettava se huomioon myös verkkokaupan kehittämisessä. On tunnettava ammattilaisasiakkaan käyttäytyminen, tarpeet ja integroitava tilaukseen logistiikka sekä muut palvelut. Tulevaisuudessa on myös tärkeää palvella räätälöidyllä sovelluksella pientä rakennusliikettä, joka tekee tilauksen mobiilisti.

Kaupan löydettävä lisäarvoa puurakentamisen kasvusta

- Kaupan tehtävä on tuottaa lisäarvoa ja pyrimmekin tekemään sitä monin tavoin. Kaupan on mietittävä, miten saamme tästä puurakentamisen kasvusta lisäarvoa ja olemme siinä mukana. Kun sahatavaran osuus kaupassa pienenee, vastaavasti puulevy- ja vanerikaupassa kaupan osuus on vahva.

- Puun käytön kasvu näkyy kiitettävästi julkisten tilojen kuten kirjastojen, musiikkisalien ja koulujen sisustuksessa. Kun myymme paljon puutavaraa sisustustarpeisiin, olen havainnut, että laaja valikoimamme ei kuitenkaan vastaa profiililtaan ja pinnoiltaan julkisten tilojen puuratkaisujen tarvetta.

- Arkkitehdit suunnittelevat ne yleensä erikoisvalmistuksen kautta, vaikka aika moni ratkaisu voisi löytyä kaupankin hyllystä. Tässä on yksi kehityskohde suunnittelijoille, tuotevalmistajille ja kaupalle.

Lue lisää Seppo Kouvosen ajatuksia puutavarakaupan haasteista ja tulevaisuudesta.

Lisätietoja:

Vuoden Puutavarakauppias, Seppo Kouvonen, puh. 050 552 2648, seppo.kouvonen@stark-suomi.fi
SPY ry:n asiamies Kirsi Pellinen, puh.  040 737 9247, kirsi.pellinen@puuinfo.fi

SPY ry on Asiantuntevien puu- ja rakennustarvikekauppiaiden yhdistys ja yksi Puuinfo Oy:n perustajaosakkaista. 


Taustaa:

Vuoden Puutavarakauppias valittiin tänä vuonna 23. kerran. Palkinnon myöntää Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys SPY ry. Palkinnolla halutaan tehdä tunnetuksi suomalaisen puutavarakaupan asiantuntemusta ja palvelua. Samalla se on henkilökohtainen tunnustus ja palkinto ansiokkaasta kauppiastyöstä puutavarakaupan piirissä. Palkinto on perinteinen osa valtakunnallisen Puumarkkinapäivän ohjelmaa, joka on koonnut puuteollisuuden ja kaupan väen yhteiseen tapahtumaan joka syksy jo 44 kertaa.

Aiemmat palkitut puutavarakauppiaat ovat:

Aulis Viitanen, Mestarin Puu ja Rauta (1996), Seppo Lillstrang, Puukeskus Oy (1997), Arto Yletyinen, Puumerkki Oy (1998), Hannu Kallonen, Lauta Oy (1999), Kalle Lindström, Oy Sahakonttori Ab (2000), Ahti Kakko, Puumerkki Oy (2001), Matti Paukku, Puukeskus Oy (2002), Ari Koskinen, Starkki Oy Ab (2003), Harri Haapala, Puukeskus Oy (2004), Matti Leppinen, OP-Puu Oy (2005), Jorma Ojala, Puumerkki Oy (2006), Eero Kainulainen, Starkki Oy Ab (2007), Tapio Outinen, Puutoimi Tapio Outinen Oy (2008), Juhani Kiiski, Puumerkki Oy (2009), Juha Leppäkoski, Sarokas Oy (2010), Aarno Laakso, Puukeskus Oy (2011), Esko Jokela, Hyvinkään Puutavara Oy (2012), Timo Kokkonen, Puumerkki Oy (2013), Kaj Holmén, Simolin Oy Ab (2014) ja Juha Mönkkönen, DT Finland OY/STARK (2015), Risto Heiskanen, Hattulan Puu Oy (2016), Seppo Pihlava, Pintopuu Oy (2017).