Olet täällä

Vuoden 2015 Puutavarakauppias on Juha Mönkkönen Joensuun STARKista

Luotettava asiantuntija tunnistaa asiakkaiden tarpeet

Tämän vuotisessa puutavarakauppiasvalinnassa korostuu pitkäjänteinen ja ammattitaitoinen yhteistyö suurten, puuta käyttävien teollisuusasiakkaiden kanssa. Vuoden Puutavarakauppias on avainasiakaspäällikkö Juha Mönkkönen DT Finland Oy/STARKin Joensuun toimipaikasta.

Yli 20-vuotisen uran tehnyt Juha Mönkkönen tuntee sahatavaran joka kantilta. STARKin teollisuusmyyntiryhmään kuuluvaa kauppiaan toimintakenttä ulottuu sahoista asiakasyrityksiin. Asiakkaina Mönkkönen palvelee pääasiassa teollisia puunkäyttäjiä, kuten kyllästysteollisuutta, höyläämöitä ja liimapuuteollisuutta.

Vuoden Puutavarakauppiaan valinnassa on painotettu Juha Mönkkösen työhön paneutumista täydellä intensiteetillä sekä innokkuutta hankkia jatkuvasti uutta tietoa alalta. Palkintoraati on todennut, että Mönkkönen on arvostettu sekä omassa työyhteisössä että kilpailijoiden parissa. Sahojen edustajat ja asiakkaat arvostavat ennen muuta hänen korkeaa ammattitaitoaan, asioiden luottamuksellista hoitamista sekä asiakkaiden tarpeiden syvällistä tuntemusta.

Juha Mönkkönen on valmistunut sahateollisuusteknikoksi Rovaniemen Metsäoppilaitoksen Keminmaan toimipisteestä vuonna 1990. Vahva ammattiosaaminen perustuu koulutukseen sekä pitkään työuraan, joka on alkanut Joensuun Puukalusteelta ennen siirtymistä puutavarakaupan pariin, ensin Puumerkille, sitten Puukeskukselle ja edelleen Starkille. Puukeskuksen ja Starkin yhdistyttyä keväällä 2014 työnantajan nimi on tätä nykyä DT Finland Oy/STARK.

Markkinatilanne on kotimarkkinassa toimivalle puutavarakauppiaalle nyt hyvin haasteellinen. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Juha Mönkkönen uskoo, että rakentamisen aallonpohja on saavutettu ja että ensi vuodelle näkymät ovat jo paremmat. - Puurakentamisella Suomessa on vielä hyvät kasvun mahdollisuudet muuallakin kuin pelkissä pientaloissa, hän toteaa.

Sahatavaraspesialistille puun argumentit, kuten kotimaisuus, uusiutuvuus, ekologisuus sekä visuaalinen kauneus rakennus- ja sisustusmateriaalina, ovat itsestäänselvyyksiä. Hyviin ominaisuuksiin hän lisää vielä loistavan puuosaamisen Suomessa. Juha Mönkkösestä voi sanoa, että hän on ammattilainen ammattilaisen asialla.

Kiittäessään saamastaan huomionosoituksesta Juha Mönkkönen korosti kaupan roolia. – Puutavarakaupan pitää tuoda ja innovoida yhdessä teollisuuden kanssa uusia tuotteita ja ratkaisuja, tarjota asiantuntevaa palvelua, sekä laajaa ja laadukasta valikoimaa niin kuluttajille kuin ammattirakentamiseen.  

Lisätietoja:

Vuoden Puutavarakauppias, avainasiakaspäällikkö Juha Mönkkönen, puh. 044 773 0761, juha.monkkonen@stark-suomi.fi

SPY ry:n asiamies Kirsi Pellinen, puh.  040 737 9247, kirsi.pellinen@puuinfo.fi

SPY ry on Asiantuntevien puu- ja rakennustarvikekauppiaiden yhdistys ja yksi Puuinfo Oy:n perustajaosakkaista.

 

Taustaa:

Vuoden Puutavarakauppias valittiin tänä vuonna 20. kerran. Palkinnon myöntää Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys SPY ry. Palkinnolla halutaan tehdä tunnetuksi suomalaisen puutavarakaupan asiantuntemusta ja palvelua. Samalla se on henkilökohtainen tunnustus ja palkinto ansiokkaasta kauppiastyöstä puutavarakaupan piirissä. Palkinto on perinteinen osa valtakunnallisen Puumarkkinapäivän ohjelmaa, joka on koonnut puuteollisuuden ja kaupan väen yhteiseen tapahtumaan joka syksy jo 41 kertaa.


Aiemmat palkitut puutavarakauppiaat ovat: Aulis Viitanen, Mestarin Puu ja Rauta (1996), Seppo Lillstrang, Puukeskus Oy (1997), Arto Yletyinen, Puumerkki Oy (1998), Hannu Kallonen, Lauta Oy (1999), Kalle Lindström, Oy Sahakonttori Ab (2000), Ahti Kakko, Puumerkki Oy (2001), Matti Paukku, Puukeskus Oy (2002), Ari Koskinen, Starkki Oy Ab (2003), Harri Haapala, Puukeskus Oy (2004), Matti Leppinen, OP-Puu Oy (2005), Jorma Ojala, Puumerkki Oy (2006), Eero Kainulainen, Starkki Oy Ab (2007), Tapio Outinen, Puutoimi Tapio Outinen Oy (2008), Juhani Kiiski, Puumerkki Oy (2009), Juha Leppäkoski, Sarokas Oy (2010), Aarno Laakso, Puukeskus Oy (2011), Esko Jokela, Hyvinkään Puutavara Oy (2012), Timo Kokkonen, Puumerkki Oy (2013) ja Kaj Holmén, Simolin Oy Ab (2014).