Olet täällä

Vuoden 2014 Puutavarakauppias on Kaj Holmén Simolin Oy-Ab:stä

160-vuotiset kauppiasperinteet lujittavat nykybisnestä

Tämänvuotisessa puutavarakauppiasvalinnassa kohtaavat uskomattoman pitkä historia ja moderni liiketoiminta. Vuoden Puutavarakauppias on toimitusjohtaja Kaj Holmén Simolin Oy-Ab:stä.

Valinta julkistettiin valtakunnallisessa Puupäivässä 27.11. Helsingin Wanhassa Satamassa, jossa puutuoteteollisuus ja kauppa kokoontuivat perinteiseen Puumarkkinapäivään tänä vuonna jo 40. kertaa.

Porvoossa toimiva Simolin on 160-vuotias kauppatalo, joka on perustettu v. 1854. Se kuuluu Porvoon toiseksi vanhimpana liikkeenä kymmenen vanhimman Suomessa toimivan kauppaliikkeen joukkoon. Simolin on perinteinen ja perinteisesti palveleva rautakauppa ja puutavaraliike, jonka asiakaskunta koostuu urakoitsijoista, kodinrakentajista, remontoijista ja sisustajista.

Kauppias Kaj Holmén on aloittanut yrityksen konttoripäällikkönä v. 1975. Myöhemmin hänestä on tullut myös yhtiön osakas. Nykyisin Holmén omistaa yhtiöstä osake-enemmistön. Simolinin liikevaihto v. 2013 oli yli kahdeksan miljoonaa euroa, josta puupohjaisten tuotteiden osuus oli noin kolmannes. Yhtiö työllistää 23 vakituista henkilöä. Kevät-kesäsesongin aikana henkilöstön määrä nousee kolmeenkymmeneen.

Vuoden Puutavarakauppiaan valinnassa on painotettu erityisesti Kaj Holménin henkilökohtaista riskinottoa, jolla hän on saneerannut yrityksensä kauppa-alan vaikeiden murrosvuosien aikana Porvoon alueen johtavaksi rauta- ja puutavaraliikkeeksi yhdessä osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan sekä laajojen ja laadukkaiden valikoimien kanssa. - Kymmenen ensimmäisen kuukauden perusteella tästä vuodesta näyttää tulevan yhtä hyvä kuin viime vuodesta. Saneerauksia, korjauksia ja rakentamista tapahtuu talousalueellamme, Holmén kertoo.

Simolinin 160-vuotisjuhlassa jaettiin henkilökunnalle kaikkiaan 12 ansiomerkkiä. Yksi huomionosoituksista tuli 50 vuoden palveluksesta, kolme 45 vuoden palveluksesta ja loput 25 vuoden palveluksesta. – Olemme kuin iso perhe! Meillä on hyvä henkilökunta, Kaj Holmén toteaa.  Hän on omalla toiminnallaan ja esimerkillään luonut liikkeeseen ja henkilökuntaansa vuosikymmenien aikana positiivisen ilmapiirin, jonka ansiosta liikkeessä vallitseekin ”Simolinin henki”. Tämä Simolin henki tunnetaan ja tunnistetaan varmasti  Porvoon alueen ulkopuolellakin  asiakas-, tavarantoimittaja- ja muissa sidosryhmäpiireissä.

Simolinin tavaratalo on toiminut aikanaan Porvoon keskustan ”Simolinin talossa”. Yhtiön keskusvaraston paikka oli Porvoon Hornhattulassa. Simolin luopui tavaratalostaan 1990-luvun lopulla ja keskittyi pelkästään puutavara- ja rautakauppaan nykyisellä liikepaikalla Simolinintiellä Hornhattulan alueella.

Simolin on Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistyksen jäsenyritys ja on lisäksi kuulunut vuodesta 1998 lähtien ensimmäisten joukossa valtakunnalliseen Rautanet-ketjuun.

Lisätietoja:
Vuoden Puutavarakauppias Kaj Holmén, puh 040 551 1885, kaj.holmen@simolin.fi, www.simolin.fi
SPY ry:n asiamies Kirsi Pellinen, puh. 040 737 9247, kirsi.pellinen@puuinfo.fi


Taustaa puutavarakauppiaspalkinnolle:

Vuoden Puutavarakauppias valittiin tänä vuonna 19. kerran. Palkinnon myöntää Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys SPY ry. Palkinnolla halutaan tehdä tunnetuksi suomalaisen puutavarakaupan asiantuntemusta ja palvelua. Samalla se on henkilökohtainen tunnustus ja palkinto ansiokkaasta kauppiastyöstä puutavarakaupan piirissä. Palkinto on perinteinen osa valtakunnallisen Puumarkkinapäivän ohjelmaa, joka on koonnut puuteollisuuden ja kaupan väen yhteiseen tapahtumaan joka syksy jo 40 kertaa.

Aiemmat palkitut puutavarakauppiaat ovat: Aulis Viitanen, Mestarin Puu ja Rauta (1996), Seppo Lillstrang, Puukeskus Oy (1997), Arto Yletyinen, Puumerkki Oy (1998), Hannu Kallonen, Lauta Oy (1999), Kalle Lindström, Oy Sahakonttori Ab (2000), Ahti Kakko, Puumerkki Oy (2001), Matti Paukku, Puukeskus Oy (2002), Ari Koskinen, Starkki Oy Ab (2003), Harri Haapala, Puukeskus Oy (2004), Matti Leppinen, OP-Puu Oy (2005), Jorma Ojala, Puumerkki Oy (2006), Eero Kainulainen, Starkki Oy Ab (2007), Tapio Outinen, Puutoimi Tapio Outinen Oy (2008), Juhani Kiiski, Puumerkki Oy (2009), Juha Leppäkoski, Sarokas Oy (2010), Aarno Laakso, Puukeskus Oy (2011), Esko Jokela, Hyvinkään Puutavara Oy (2012) ja Timo Kokkonen, Puumerkki Oy (2013).
 
Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys ry (SPY ry) on puutuotteiden myyntiin erikoistuneiden rakennustarvikeliikkeiden yhdistys. SPY on yksi Puuinfo Oy:n perustajista ja omistajista. Yhdistykse jäsenyritykset ovat myös Puuinfon jäseniä, yritykset tunnistaa Asiantuntevan puutavarakauppiaan kuusi-logosta.