Olet täällä

VAASA´S WOODEN TOWER OF INNOVATION -arkkitehtuuri-ideakilpailu on ratkaistu

Ranskalaisen arkkitehtiopiskelijan, Justine Vaillantin, kilpailutyö ”WORKING COMMUNITY” voitti Vaasa´s Wooden Tower of Innovation -arkkitehtiopiskelijaideakilpailun, jossa kilpailutehtävänä oli suunnitella kahdeksankerroksinen puinen tornirakennus näkyvälle paikalle Vaasaan Palosaarentien, Gerbyntien ja Pohjolankadun risteykseen.

Kilpailun palkintolautakunta toteaa Justine Vaillantin työstä seuraavaa: “Ulkoarkkitehtuuriltaan omaperäinen ja hallittu rakennus, joka jää mieleen. Rakenteellisesti hyvin realistinen työ, jossa rakenne ja arkkitehtuuri ovat hyvin yhtä. Sopusuhtainen, selkeästi puinen torni, jossa on positiivinen yleisilme. Ehdotus tuo uudenlaista ilmettä suomalaiseen puurakentamiseen ja toimistorakennuksiin. Rakennuksessa on keveyttä ja lämpöä. Rakennus sopii muotoilun puolesta alueelle hyvin. Harjakatto istuu tornissa luontevasti ja yhdistää uuden rakennuksen luontevasti olevaan ympäristöön. Kattomuodon aihetta on tuotu onnistuneesti myös sisätiloihin. Kerroksissa on monipuolisesti erilaisia työtiloja.

Ideakilpailu oli kohdennettu TTY:n sekä suomalaisille että ulkomaisille arkkitehtiopiskelijoille. Kilpailuun saapui yhteensä 41 ehdotusta, joista 40 hyväksyttiin kilpailuun. Kilpailun taso oli opiskelijakilpailuksi erinomainen. Kilpailussa tuli tutkittua monipuolisesti rakentamispaikkaa ja sen lähestymistä eri suunnista, rakennuksen sijoittumista tontille sekä sisätilojen luonnetta ja toimintaa puisen toimistorakennuksen sisäpuolella.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Bock´s Corner Village, Vaasan kaupunki ja Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laboratorio. Kilpailun tarkoituksena oli tuottaa monipuolisia ideoida kahdeksankerroksisen puisen innovaatiotornin jatkosuunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi. Kilpailun tavoitteena oli myös ideoida ja osoittaa puurakentamisen monimuotoisia ja uutta luotaavia pitkäaikaiskestäviä mahdollisuuksia kaupunkiympäristössä ja julkisessa rakentamisessa.

Kilpailussa jaettiin palkintoina 5000 € seuraavastI:


1. Palkinto 1600€: nimimerkki ”WORKING COMMUNITY”, tekijä: Justine Vaillant (Ranska)
2. Palkinto 1000€: ”HUMULUS LUPULUS”, tekijä: Daniel Burneo Lyra De Lemos (Ecuador)
3. Palkinto 700 €: ”THE SPIRAL”, tekijä: Killian Petracek (Saksa)
Lunastus 350 €: ”KAGGE”, tekijä: Aino Hakulinen (Suomi)
Lunastus 350 €: ”OMEGAPOINT”, tekijä: Aleksi Kraama (Suomi)

Kilpailutöiden näyttely pidetään TTY:n Rakennustalon 2-kerroksen aulassa (Korkeakoulunkatu 5, 33720 Tampere) ke 25.4. – pe 4.5.2018 klo 8.00 – 17.00.

Lisätietoja:
- Jura Mikkonen, hankkeen vetäjä, Koy Bock´s Corner Village, puh. 050-375 7347
- Markku Karjalainen, rakennusopin professori, TTY, arkkitehtuurin laboratorio, puh. 040-5832 127
- Paula Frank, rakennustarkastaja, Vaasan kaupunki / Rakennusvalvonta, puh. 040-132 6082.