Olet täällä

Uusi massiivipuutilaelementtitehdas aloittaa toimintansa Kauhajoella

Kauhajoella alkaa kerrostalojen massiivipuisten tilaelementtien valmistus. ProModules Oy käynnistää tuotannon tilaelementtitehtaalla alkuvuodesta 2020.

ProModules Oy:n omistajiin kuuluu muun muassa JVR-Rakenne Oy, joka on massiivipuukerrostalorakentamisen pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö on pystyttänyt tilaelementeistä jo yli 400 asuntoa Suomessa.

”Tämä on meille luonnollinen askel tulevaisuutta ajatellen. Tavoitteenamme on toimittaa tilaajille massiivipuukerrostaloja avaimet käteen -periaatteella ilman alihankintaa. Kun koko toimitusketju on omissa käsissämme, saamme valmistettua laadukkaita kerrostaloja kustannustehokkaasti. Tehtaalla voidaan valmistaa moduuleita myös muille rakentajille”, kertoo JVR-Rakenne Oy:n toimitusjohtaja ja ProModules Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arttu Suuronen.

Ekologista rakentamista ilmastotavoitteisiin pyrkien

Suomessa pyritään kasvattamaan puukerrostalojen osuutta asuntotuotannossa. Nykyisessä hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi puurakentamisen määrän kaksinkertaistaminen hallituskauden aikana.

ProModules Oy:n tuotantoon tulevat massiivipuiset tilaelementit ovat erinomainen vaihtoehto kerrostalorakentamisen päästöjen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Puu sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan, ja massiivipuutalon valmistamisen hiilijalanjälki on parhaimmillaan vain neljänneksen betonitalon rakentamisen hiilijalanjäljestä.

Lisätietoja

Olli Koistinen, toimitusjohtaja, ProModules Oy, 040 759 9986
Arttu Suuronen, hallituksen puheenjohtaja, ProModules Oy, 0400 794 657