Olet täällä

UPM Plywood ottaa käyttöön uuden ympäristöystävällisen WISA BioBond -liimausteknologian

UPM Plywood ottaa käyttöön uuden ympäristöystävällisen ligniiniin perustuvan WISA BioBond liimausteknologian vanerinvalmistuksessa. Uudessa liimausteknologiassa 50% vaneriliiman valmistukseen käytettävästä öljypohjaisesta fenolista on korvattu sellunvalmistuksen sivutuotteena syntyvällä ligniinillä.

"Ligniiniä hyödyntävän liimausteknologian kehittäminen on ollut pitkäaikainen tavoitteemme. Nyt saavutettu teknologinen läpimurto on merkittävin innovaatio vanerin liimauksessa viiteen vuosikymmeneen" sanoo UPM Plywoodin kehitysjohtaja Susanna Rinne.

UPM Plywood suunnittelee ottavansa uuden liimausteknologian käyttöön asteittain kaikilla vaneritehtaillaan.

Uudella liimausteknologialla valmistetun vanerin ominaisuudet vastaavat perinteisellä menetelmällä valmistettuja tuotteita. Näin ollen WISA BioBond -tuotteet korvaavat vanhat tuotteet sellaisenaan. Loppukäyttäjälle liimausteknologian vaihdolla ei ole käytännön vaikutuksia eikä se vaadi heidän toimintaansa muutoksia. Asiakkaat pääsevät hyödyntämään uuden WISA BioBondin ympäristöystävällisyyttä omassa liiketoiminnassaan asteittain teknologian käyttöönoton edetessä.

"Uusiutuvien raaka-aineiden kestävä ja tehokas hyödyntäminen on yksi UPM:n Biofore-strategian kulmakivistä. WISA BioBond on loistava esimerkki tämän strategian toteutumisesta käytännössä. Liiketoiminta-rajat ylittävällä yhteistyöllä olemme luoneet liimausteknologian, joka tekee WISA vanereistamme markkinoiden ympäristöystävällisimpiä tuotteita" sanoo UPM Plywoodin johtaja Mika Sillanpää.

Sellun valmistuksen sivutuotteena saatavan ligniinin hyödyntämistä puun liimaamiseen on tutkittu pitkään. WISA BioBond perustuu UPM Biochemicalsin kehittämään ja patentoimaan UPM BioPiva -ligniiniteknologiaan. Sen pohjalta UPM Plywood tuo nyt markkinoille ensimmäisenä teknologiaa hyödyntävät patentoitavat vanerituotteet.

Lisätietoja WISA BioBond -teknologiasta löytyy englanniksi osoitteesta www.wisabiobond.com

Lisätietoja antavat:
Kehitysjohtaja Susanna Rinne, UPM Plywood, p. 040 574 1270
Johtaja Juuso Konttinen, UPM Biochemicals, p. 040 531 7405