Olet täällä

UPM Pelloksen tehtaiden kokonaistuotanto ylitti 10 miljoonaa kuutiometriä

UPM:n vaneriliiketoimintaan kuuluvien Pelloksen vaneritehtaiden kokonaistuotanto on ylittänyt merkittävän 10 miljoonaa kuutiometrin rajapyykin. Saavutus on ainutlaatuinen Euroopassa ja harvinainen myös maailman mittakaavassa. Vuonna 1964 pienenä lastulevytehtaana alkanut toiminta on laajentunut vuosikymmenten aikana kolme vaneritehdasta käsittäväksi maailmanluokan tuotantoyksiköksi.

"Pelloksen tehtaat ovat kiistattomasti yksi tärkeimmistä tuotantoyksiköistämme. Ne vastaavat noin puolesta koko tuotantokapasiteetista ja käytännössä kaikesta havuvanerituotannosta", sanoo UPM Plywoodin tuotantojohtaja Mika Kekki. "Kilpailu havuvanerimarkkinoilla on erittäin kovaa. Pelloksen tehtaat ovat kuitenkin onnistuneet vakiinnuttamaan asemansa johtavana toimittajana Euroopan markkinoilla. Kiitos tästä kuuluu määrätietoiselle kehittämistyölle ja erittäin ammattitaitoiselle henkilöstölle. Teknisen kehittämisen lisäksi työtä ja työskentelyä tehtailla on kehitetty aktiivisesti yhdessä henkilöstön kanssa paikallisesti sopien", jatkaa Kekki.

UPM Pelloksen tehtaiden tuotantotehokkuutta on parannettu viimeisen kahden vuosikymmenen aikana merkittävästi. Esimerkiksi tuotannon määrä tehtyä työtuntia kohti on yli kaksinkertaistunut. Viime vuosina erityistä huomiota on kiinnitetty lisäksi työturvallisuuden parantamiseen. Työtapaturmien määrä onkin laskenut yli 90% viiden vuoden takaisesta.

Turvallisuuden, tehokkuuden ja työskentelytapojen sekä laadun kehittäminen tulee olemaan keskeinen osa tehtaiden kilpailukyvyn turvaamista myös jatkossa. Pelloksen tehtaiden tuotannosta yli 90% menee vientiin. Pelloksen tuotteet kilpailevat kansainvälisillä markkinoilla, jossa vakavimmat kilpailijat tulevat selkeästi alemman kustannustason maista, erityisesti Etelä-Amerikasta.

Avoimet ovet UPM Pelloksen tehtailla 10.6.

Osana 10 miljoonan kuutiometrin tuotantosaavutuksen juhlintaa, UPM Pelloksen tehtaat järjestää yleisölle avoimien ovien päivän perjantaina 10.6.2016 klo 14:00-19:00. Kiinnostuneilla on silloin mahdollisuus tutustua Pelloksen tehtaisiin ja niiden toimintaan mm. tuotenäyttelyssä ja ohjatuilla tehdaskierroksilla.