Olet täällä

Tulossa: Puhetta puusta!

Puhetta puusta! artikkeli- ja podcast-sarja kertoo puualan tekijöiden suulla esimerkkejä puun käytön monista mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Sarja kertoo yritysten ja ihmisten tarinoita sekä tarvittavasta työstä, jolla puu saadaan metsästä valmiiksi tuotteeksi. Lisäksi sarjassa kerrotaan, minkälainen urapolku ja kouluttautuminen ovat tekijänsä kyseisiin tehtäviin johtaneet ja keskustellaan yritysten vaikutuksista ilmastomuutokseen, aluetalouteen ja työllisyyteen.

Artikkelit julkaistaan Puuinfon laajassa uutiskirjejakelussa ja sosiaalisessa mediassa ja ne ovat vapaasti median käytettävissä. Ne myös jaetaan alan oppilaitoksiin ja opinto-ohjaajille. Podcastit ovat kuunneltavissa www.puuinfo.fi sivuilla.

Sarjan aloituksessa kuullaan puuhuonekaluja valmistavan Nikari Oy:n toimitusjohtajaa Johanna Vuoriota. Tarinaa jatkavat Ylösen puusuksien valmistusperinnettä jatkava Hannu Laitala, visuaalisia puupintoja valmistava Jukola Industries Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lehmonen sekä puisia silmälasiakehyksiä valmistavan KraaKraan yrittäjä Matti Hänninen. Kaikkiaan sarjassa julkaistaan kymmenen artikkelia ja podcastia. Sarja käynnistyy loka-marraskuun vaihteessa.


Puhetta puusta! -sarja on Metsämiesten Säätiön rahoittama, ja sen toimittavat Puuinfon Mikko Viljakainen ja Markku Laukkanen.