Olet täällä

Talking Wood: asiantuntijat kertovat puun tarinaa. Metsä Wood julkaisee nykyaikaisen puurakentamisen käytäntöjä esittelevän videosarjan

Puurakentaminen hillitsee tehokkaasti ilmastonmuutosta ja siinä voisi olla ratkaisu kaupunkien jatkuvasti kasvavaan rakennustarpeeseen. Nykyaikaisen puurakentamisen mahdollisuuksia ei vielä laajalti tunneta. Kasvattaakseen puurakentamisen tunnettuutta Metsä Wood on tuottanut yhdessä johtavien asiantuntijoiden kanssa Talking Wood -videosarjan.

Sarjan kussakin videossa puurakentamisen ammattilainen puhuu itselleen tärkeästä aiheesta omien kokemustensa kautta. Ensimmäiset videot on nyt nähtävillä Metsä Woodin verkkosivuilla. Sarjaan tuotetaan vielä lisää jaksoja: haasteltaviksi haetaan asiantuntijoita, jotka haluavat jakaa näkemyksiään, osaamistaan ja tarinoitaan puurakentamisesta.

Vaativia rakenteita

Moen & Van Oosten -arkkitehtitoimiston omistaja Henk Moen puhuu puun luontaisesta viehätyksestä vaativien rakenteiden toteuttamisessa. Hän haluaa luoda hyvin suunniteltuja, ilmastoystävällisiä ja luonnonläheisiä tilaratkaisuja, joissa hyödynnetään täysipainoisesti nykyteknologian mahdollisuuksia.

Kestäviä turvaovia

Rocal-konsernin johtajan Stephen Nadinin mukaan erikoisvalmisteiset puutuotteet ovat luonteva valinta turvaoviin. Videolla myös näytetään, miten Kerto® LVL kestää lekan iskua turvaovessa.

Erikoisvalmisteinen puu tuo luontaista lujuutta

Rakennesuunnittelija ja Delftin yliopiston luennoitsija Vincent Raadschelders puhuu puun luontaisen lujuudenhyödyntämisestä erikoisvalmisteisissa puutuotteissa, jotka tarjoavat yllättäviä mahdollisuuksia rakentamiseen ja esimerkiksi pitkien jännevälien ja esivalmisteisten moduulielementtien muodossa.

Kerto® kestää haasteet

Finnholzin teknisen osaston johtaja Andreas Rutschmann puhuu Kerto® LVL: n joustavuudesta: Kertoa on helppo työstää, ja se säilyttää erinomaisen lujuutensa.

Viime vuonna Metsä Wood aloitti yhteistyökumppanien kanssa Plan B -hankkeen, jossa näytetään, miten Colosseum ja monet muut kuuluisat rakennukset voitaisiin rakentaa puusta. Talking Wood tuo samaan teemaan erilaisen, henkilökohtaisemman näkökulman.

Videot ovat nähtävillä osoitteessa www.metsawood.com/publications

 

Lisätietoja:

Henni Rousu, markkinointipäällikkö, Metsä Wood, puh. 040 554 8388, henni.rousu@metsagroup.com