Olet täällä

Suomalais-venäläisen koulun modernin puurakennuksen peruskivi muurattiin 14.1.

Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus on valmistuessaan Suomen suurimpia ja moderneimpia puukouluja. Koulu rakennetaan massiivipuuelementeistä, jotka sitovat hiiltä koko elinkaarensa ajan. Uusi koulurakennus tarjoaa monimuotoista oppimista tukevan oppimisympäristön noin 700 oppilaalle syksyllä 2021.

Noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen, kaksikerroksinen koulurakennus rakennetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) ja liimapuurakenteista, jotka näkyvät myös sisäarkkitehtuurissa. Julkisivu on palosuojakäsiteltyä puuta, ja runkomateriaalina on uusiutuva massiivipuu. Koulua rakennetaan sääsuojan alla ja rakentamisen edetessä sen kosteus- ja muita olosuhteita seurataan antureiden avulla.

Helsingin Kaarelassa sijaitseva Suomalais-venäläinen koulu on Suomen suurin venäjän kielen ja kulttuurin opetukseen erikoistunut yleissivistävä koulu, jossa voi opiskella A1-venäjää alakoulusta lukioon saakka. Valtion ylläpitämän koulun rahoituksesta vastaa Opetushallitus. Koulun tilat omistaa Senaatti-kiinteistöt, joka vastaa myös uudisrakennuksen rakennuttamisesta.

Koulun tiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on suunnitellut uutta koulurakennusta vuodesta 2015 alkaen yhdessä koulun opettajien ja oppilaiden kanssa. Uudisrakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy (AFKS) ja rakentamisesta vastaa SRV Rakennus Oy. Puuelementtien toimituksesta ja asennuksesta vastaa Kuninkaankylän Puurakentajat.