Olet täällä

Stora Enso aloittaa yhteistyön Pyhännän Rakennustuotteen kanssa

Stora Enso on sopinut myyvänsä Hartolan tuotantoyksikkönsä Pyhännän Rakennustuote Oy:lle. Hartolan tehdas tuottaa esivalmistettuja puisia asuntomoduuleja ja on osa Stora Enson Wood Products -divisioonaa. Omistuksen siirtymisen lisäksi Stora Enso ja Pyhännän Rakennustuote Oy ovat sopineet yhteistyökumppanuudesta, jolla pyritään lisäämään puun käyttöä rakennusmateriaalina.

”Tämä yrityskauppa tukee molempien yhtiöiden kasvua. Jatkamme massiivipuisten rakennusmateriaalien tuottamista Pyhännän Rakennustuotteelle, perinteisestä sahatavarasta ristiinliimatun puun (CLT) ja viilupuun (LVL) kaltaisiin jatkojalostettuihin tuotteisiin”, Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen sanoo. ”Luomme vahvan kumppaniverkoston pitääksemme tarjontamme kilpailukykyisenä ja edistääksemme puun käyttöä rakennusmateriaalina.”

Stora Enso julkisti keväällä 2016 Keski-Euroopassa ensimmäisen Building Systems by Stora Enso -rakennejärjestelmän. Kyseessä on ohje, joka yhdistää rakennejärjestelmän arkkitehtuuriin ja sen tavoitteena on lisätä puun käyttöä rakentamisessa ja erottautua kilpailijoista. Järjestelmä lanseerataan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa vuoden 2016 toisella puoliskolla.

”Juuri julkistamamme Building Systems -rakennejärjestelmä ja Varkauden uusi LVL-viilupuulinja täydentävät portfoliotamme. Olemme valmiit kasvuun yhdessä kumppaneidemme kanssa”, Jari Suominen sanoo.


Stora Enson Wood Products -divisioona tarjoaa monipuolisia puupohjaisia ratkaisuja rakentamisen ja asumisen tarpeisiin. Tuotevalikoimamme kattaa kaikki kaupunkirakentamisen osa-alueet, kuten muun muassa massiivipuuelementit ja asuntomoduulit, puukomponentit ja pelletit. Tarjoamme myös laajan sahatavaravalikoiman. Pääasiallisia asiakkaitamme ovat jälleenmyyjät ja tukkukauppiaat sekä yritykset, jotka toimivat esimerkiksi rakennus- ja puusepänteollisuudessa. Wood Products toimii maailmanlaajuisesti, ja sillä on yli 20 tuotantolaitosta Euroopassa.

Pyhännän Rakennustuote Oy on ammattirakentamiseen keskittynyt puuelementtivalmistaja, joka tarjoaa rakennusliikkeille, rakennuttajille ja suunnittelijoille PRT-Pro™ -merkillä rakenneratkaisuja monimuotoiseen julkiseen ja yksityiseen rakentamiseen. Yhtiö kuuluu pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin, joka on yksi johtavista suomalaisista puurakentamisen toimijoista. Konsernin toimialoja ovat puu- ja hirsitalot, ikkunat, kiintokalusteiden valmistus sekä sahateollisuus. Perheomisteinen PRT-Forest työllistää noin 650 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli noin 111 miljoonaa euroa. www.prt-pro.fi ja www.prt-forest.fi