Olet täällä

STARKin toimitusjohtaja vaihtuu

Juha-Pekka Pöntinen ottaa vastuulleen kansainvälisen tehtävän DT Groupin omien merkkien strategian kehittämisessä. Hän siirtyy tehtävään DT Finland Oy:n (STARK-ketju) toimitusjohtajan tehtävästä, jossa on toiminut vuodesta 2008 lähtien.

Päätös on syntynyt yhteistyössä DT Groupin toimitusjohtajan Søren P. Olesenin kanssa. Juha-Pekka Pöntinen (58) on palvellut yhtiössä vuodesta 1981 lähtien. Ennen nimitystään toimitusjohtajaksi hän työskenteli yhtiössä mm. osto- ja talousjohtajana. Juha-Pekka Pöntisen ansioihin kuuluvat myös menestyksekäs yritysosto, jolla liitettiin yhteen Starkki ja Puukeskus vuonna 2014 sekä toimialojen vienti STARK brändin alle vuonna 2015. 

-Olen iloinen, että voimme jatkossakin hyötyä Juha-Pekka Pöntisen pitkäaikaisesta kokemuksesta toimialalla, hänen jatkaessaan työtä DT Groupin omien merkkien strategian ja myynnin parissa, sanoo toimitusjohtaja Søren P. Olesen, DT Group A/S:sta.

-Olen vakuuttunut, että nyt on oikea hetki ojentaa viestikapula eteenpäin. Takataskussa on lukuisia hienoja vuosia, erityisinä kohokohtina yritysosto ja uuden STARK-brändin lanseeraus Suomessa. Uskon, että Geir on oikea henkilö ottamaan vastuun kunnes uusi toimitusjohtaja löytyy ja odotan innolla kansainvälisiä tehtäviä omien merkkien parissa. Alue on minulle entuudestaan tuttu ja kiinnostava, sanoo Juha-Pekka Pöntinen.

Uuden toimitusjohtajan haku aloitetaan välittömästi ja Geir Thomas Fossum, Neumann Byggin, DT konsernin Norjan yhtiön toimitusjohtaja, nimitetään DT Finlandin vt. toimitusjohtajaksi.  Geir tuli Neumann Byggin johtoon vuonna 2014 ja on kehittänyt liiketoimintaa onnistuneesti ja hyvin tuloksin.  Geirin ensimmäinen tavoite on Suomen johdon kanssa kehittää ja tehostaa STARK-ketjun kasvua ja toimintoja Suomessa. Haun arvioidaan kestävän 6-9 kuukautta.

Lisätiedot:

Juha-Pekka Pöntinen, DT Finland Oy, puh. 050 552 2700, juha-pekka.pontinen@stark-suomi.fi
Søren P. Olesen, DT Group AS (englannin kielellä), puh. +45 4064 7557,spo@drgroup.dk