Olet täällä

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille kaksi uutta asuntohanketta Myllypuron puiseen kaupunkikylään

Skanskan Helsingin kaupungille toteuttamat rakennushankkeet Myllypuron puisessa kaupunkikylässä saavat jatkoa kahden uuden hankkeen myötä. As. Oy Helsingin Myllypihaan ja HASO Valssimyllyyn tulee yhteensä 89 hitas- ja asumisoikeusasuntoa.

Valssimyllynkadulle tulevien projektien rakentaminen käynnistyy syyskuun alussa. Myllypihan 37 asuntoa valmistuvat kesällä 2019 ja Valssimyllyn 52 asuntoa syksyllä 2019.

Myllypihan hitas-asunnot jakautuvat 11 rakennukseen, joista kaksi on pienkerrostaloja, viisi rivitaloja ja neljä paritaloja. Valssimyllyssä rakennuksia on niin ikään 11, joista kaksi on kolmikerroksisia luhtikäytävätaloja, viisi on kaksikerroksia rivitaloja ja kolme on paritaloja sekä yksi on kaksikerroksinen pienkerrostalo.

”Hankkeet ovat osa Myllypuron puista kaupunkikylää, jossa tavoitteena on arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan korkeatasoinen puurakentaminen”, kertoo projektipäällikkö Jouni Palonen Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan Rakennukset ja yleiset alueet -yksikön asuntotuotantoyksiköstä. Puurakenteiset talot sijaitsevat pihakatujen varrella. Kaikissa asunnoissa on parveke ja suuressa osassa on oma pihaterassi. Talojen värikkäät julkisivut on puuverhoiltu ja katot konesaumattuja peltikattoja.

”Kyseessä on neljäs Skanskan toteuttama hankekokonaisuus Myllypuron puisessa kaupunkikylässä. Skanska kehitti suunnitelmat tilaajan laatimien viitesuunnitelmien pohjalta”, sanoo projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen Skanskasta. Myllypihan ja Valssimyllyn pääsuunnittelija on Lassi HackmanArkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:stä.

Skanska on ollut mukana kaupunkikylän kehittämisessä alusta alkaen: Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT eli nykyinen Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan Rakennukset ja yleiset alueet -yksikön asuntotuotantoyksikkö järjesti jo seitsemän vuotta sitten ’Suunnittele ja rakenna’ -kilpailun, jonka Skanskan vetämä kilpailutiimi voitti. ATT valitsi Skanskan edellisen, vuoden 2016 toukokuussa Ryynimyllynkatu 2:een valmistuneen puurakennuskohteen vuoden 2016 työmaaksi.

’Suunnittele ja rakenna’ -muoto on johtanut Skanskan kaupunkikylässä aikaisemmin toteuttamissa hankkeissa korkeaan laatuun sekä kustannus-ja aikataulusäästöihin.

”Olemme esimerkiksi koonneet vesikatot valmiiksi jo maassa. Näin katto saadaan nostettua rakennuksen päälle hetkessä, eikä tarvitse olla huolissaan puisten rakenteiden kastumisesta toteutusvaiheessa. Emme ole tarvinneet erillistä sääsuojatelttaakaan’’, toteaa Hurmerinta-Kemppainen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen, puh. 040 541 0368, merja.hurmerinta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, Rakennukset ja yleiset alueet, asuntotuotanto, projektipäällikkö Jouni Palonen, puh. 040 534 7507, jouni.palonen[at]hel.fi

Lue Myllypuron puisesta kaupunkikylästä kertova artikkeli täältä: http://www.skanska.fi/tietoa-skanskasta/media/artikkelit/puumyllypuro-rakentuu-taidolla-ja-vastuullisesti/

Ryynimyllynkatu 2 Kuva: Matti Vouhelainen