Olet täällä

Rantasalmi-palkinto Kontiotuotteelle

Vuoden 2016 Etelä-Savon Kulttuurirahaston Rantasalmi-palkinto on myönnetty Kontiotuote Oy:lle. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Jalo Poijula.

Palkinto myönnettiin hirsirakentamisen kehittäjälle ja pitkän elinkaaren edistäjälle. Tuotekehittelyssä Kontiotuote hyödyntää vuosikymmenten kokemustaan hirsirakentamisesta. Huvila- ja omakotirakentamisen lisäksi yhtiö on panostanut ratkaisuihin, jotka mahdollistavat hirren käyttämisen suuremman mittaluokan julkisessa rakentamisessa. Pudasjärvelle on rakenteilla maailman suurin hirsikoulu. Kontiotuote toimittaa rakennukseen hirsimateriaalin, jonka yhteenlaskettu pituus on lähes 30 kilometriä. Pudasjärven koulu on ensimmäinen suuri hirsikouluhanke, ja se on herättänyt runsaasti huomiota jo rakennusvaiheessa. Hirsirakentamisen toivotaan mm. tuovan ratkaisun useita julkisia tiloja vaivaavaan sisäilmaongelmaan. Työmaalla on vieraillut vuoden aikana yli 1000 vierasta ja kohde on saanut huomiota myös ulkomaisissa rakennusalan julkaisuissa.

Kontiotuotteen perusti Pudasjärvellä Timo Tiirola vuonna 1976. Tiirola hankki tuolloin itselleen kenttäsirkkelin ja aloitti sahaustoiminnan. Pian aloitettiin Kontio-tupien valmistus. Kontiotuote siirtyi osaksi pohjoissuomalaista PRT-Forest -konsernia vuonna 1982 ja nykyään Kontion tuotanto kattaa hirsihuvilat ja talot, saunat ja piharakennukset sekä aitat. Hirsirakennuksia tuotetaan kotimaan tarpeisiin ja vientiin yli 2000 kappaleen vuosivauhdilla. Tärkeimmät viennin kohdemaat ovat Venäjä, Japani ja Ranska. Miehen ja yhden kenttäsirkkelin sahausyrityksestä on eri vaiheiden kautta kasvanut yksi maailman johtavista hirsitalojen ja vapaa-ajan asuntojen rakentajista.