Olet täällä

Rääkkylän Mummola –arkkitehtiopiskelijakilpailu on ratkaistu

Milla Rusasen ehdotus Keidas palkittiin voittajana Rääkkylän kunnan, Karelia-ammattikorkeakoulun ja TTY:n arkkitehtuuri-ideakilpailussa, jonka tarkoituksena oli löytää Rääkkylän kunnan osoittamalle kilpailualueelle ympäristöönsä mittakaavaltaan sopiva ja asumismuodoltaan houkutteleva yhteisöllisen asumisen konsepti, joka on suunnattu kohderyhmälle 55+ -vuotiaat ja on samalla vaihtoehto palveluasumiselle.

Keidas on erittäin tarkasti ja monipuolisesti suunniteltu, arkkitehtuuriltaan varmaotteisen hallittu ja kaunis työ, joka tuo 50-luvun lautafunkkiksen nykypäivään modernilla tavalla. Ehdotus luo mittakaavaltaan ja ilmeeltään hallittua kylämäistä miljöötä. Konsepti olisi helposti monistettavissa myös muualle kuin Rääkkylään. Ratkaisut mahdollistavat hyvin rakennusten tehokkaan teollisen esivalmistuksen.

Kilpailun Rääkkylän mummola -alueelle tavoiteltavat asukkaat ovat pääasiassa paluumuuttajia, ikääntyvää paikallisväestöä sekä ympäryskuntalaisia. Tavoitteena oli löytää toimivia ja kiinnostavia, paikalleen asetettuja ja suunniteltuja, yhteisölliseen asumiseen soveltuvia ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoisia puurakenteisia asuntoratkaisuja sekä tyyppitalomalleja, joita voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa muidenkin kyläkeskustojen täydennysrakentamisen yhteydessä.

Kilpailuun saapui 10 ehdotusta. Kilpailun taso oli korkea. Kilpailun tuomaristo päätti yksimielisellä päätöksellä jakaa 6 000 €:n palkintosumman seuraavasti:

1. Palkinto 2500€: ”KEIDAS”; Milla Rusanen
2. Palkinto 1500€: ”PIHASTA PORSTUAAN”, Roni Koski-Tuuri
Lunastukset a’ 500 €: 
”BASILIKA”; Elina Merilä ja Anniina Kortemaa
”KYLÄTIE”; Lassi Siitonen
”MUUSIKKO”; Joni Halme
”YHDESSÄ TAI ERIKSEEN”; Jani Järvinen

Kilpailun tulokset julkistettiin Rääkkylässä 5.7.2016. Kilpailutöiden näyttely pidetään Meijerisalissa (Paksuniementie 241, Rääkkylä) 31.7.2016 saakka; avoinna ti – su klo 12 – 18.

Lisätietoja:

- Markku Karjalainen, rakennusopin professori, TTY, puh. 040 583 2127

- Raita Joutsensaari, kehityssihteeri, Rääkkylän Piuhasta palveluksi -hanke, puh. 040 105 3010

- Milla Rusanen, arkkitehtuuri-ideakilpailun voittaja, puh. 044 363 0351

Tutustu tarkemmin voittajaehdotukseen.