Olet täällä

Puutalokaupunginosa Honkasuo on saanut ensimmäiset asukkaansa

Helsingin rakenteilla oleva Honkasuo on saanut ensimmäiset asukkaansa. 2 000 asukkaan Honkasuo rakentuu Helsingin luoteiskulmaan, Malminkartanon naapuriin. Honkasuolle ominaista ovat puutalot: alueesta tulee kaupungin suurin uusi puutalokaupunginosa.

Helsingin rakenteilla oleva Honkasuo on saanut ensimmäiset asukkaansa. 2 000 asukkaan Honkasuo rakentuu Helsingin luoteiskulmaan, Malminkartanon naapuriin. Honkasuolle ominaista ovat puutalot: alueesta tulee kaupungin suurin uusi puutalokaupunginosa.

Ensimmäiset asuintalot ovat passiivipientaloja. Talot rakennuttaa Uudenmaan Rakennustekniikka Oy.

”Passiivipientalojen rakennuttaminen on ollut hyvin mielenkiintoista, ja asunnot ovat lähteneet vetämään hyvin. Ensimmäiset kaupat tehtiin ennen kuin kaivuri aloitti työt tonteilla, ja loput kolme menivät kaupaksi sen jälkeen, kun mallitalo saatiin valmiiksi”, kertoo Reijo Hippeläinen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:stä. ”Puurakentaminen on selvästi noussut trendiksi. Energiatehokkuus kiinnostaa paitsi luonnon puolesta, myös kustannusten takia.”

Talojen rakenne perustuu pystyhirteen, ja niissä käytetään modernia tekniikkaa. Lämmöneriste on vaadittua paksumpi, ja tiiviysmittauksilla varmistetaan talojen ilmatiiviys. Passiivipientaloissa lämmitys on järjestetty vesikiertoisella lattialämmityksellä, jossa lämmönlähteenä on hybridilämpöpumppu. Pumppu hyödyntää rakennuksen poistoilmaa sekä maalämpöä. Lämmityksessä ja käyttöveden lämmittämisessä hyödynnetään myös aurinkoenergiaa. Lämmityssäästö on huomattava, ja kokonaissähkölasku taloissa jäänee noin puoleen keskimääräisestä.

Puuelementit taloihin on toimittanut Timber Frame.

”Nostan hattua Helsingin päättäjille, että he ovat lähteneet viemään suomalaista puutalorakentamista ja ekologisuutta eteenpäin keskeisellä alueella kaupungissa”, sanoo Jukka Hyvärinen Timber Framesta.

Marraskuussa Honkasuolle valmistuu kaksi puukerrostaloa, joista tulee Helsingin ensimmäiset passiivitason puukerrostalot.

Asemakaava määrää Honkasuolla matalaenergiarakentamiseen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Alueesta tulee ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä alue, jossa rakennusten hiilijalanjälki on keskivertoa huomattavasti pienempi.

 

Lisätiedot:


Honkasuon aluerakentaminen: Kimmo Kuisma, projektinjohtaja, Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, aluerakentaminen, puh. 09 310 25808, etunimi.sukunimi@hel.fi

www.uuttahelsinkia.fi

Juttu Honkasuon ensimmäisistä asukkaista Uutta Helsinkiä -sivuilla: http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2016-06-27/kulkuyhteydet-palvelut-ja-puurakentaminen-vakuuttivat-honkasuon-ensimmaiset


Reijo Hippeläinen, Uudenmaan Rakennustekniikka Oy, puh. 0400 574 693, reijo.hippelainen ( at ) uudenmaanrakennustekniikka.fi

Jukka Hyvärinen, Oy Timber Frame Ltd, puh. 0500 467 755, jukka.hyvarinen ( at ) timberframe.fi