Olet täällä

Puurakentamisen hyvät käytännöt -artikkelisarja jatkuu

Puuinfo julkaisee syksyn aikana eurooppalaista puurakentamista käsittelevän laajan artikkelisarjan, joka esittelee puurakentamisen toimintatapoja ja trendejä eri puolilla Eurooppaa. Sarja on jatkoa viime talven aikana julkaistuille artikkeleille, joiden tavoitteena oli tehdä tunnetuksi sellaisia puurakentamisen hyviä käytäntöjä, joista oppimalla ja joita soveltamalla puurakentamisen kilpailukykyä voitaisiin parantaa myös Suomessa.

Sarja käsittelee muun muassa puurakentamisen kasvun tekijöitä julkisessa rakentamisessa, puun tuloa kaupunkirakentamiseen, vanhan rakennuskannan korvaamista puuratkaisuilla, teollisen esivalmistuksen, suunnittelun ja laadun vaikutusta kilpailukykyyn, rakennusteollisuuden ja yksityisten sijoittajien heräämisestä puurakentamisen kasvavaan markkinaan, puutuotealan kasvavia investointeja ja alan edunvalvonnan tärkeyttä osana metsien käytön hyväksyttävyyttä.

Esittelemme artikkeleissa kattavasti puurakentamisen hankkeita eri maissa, annamme puheenvuoron hankkeiden tilaajille ja toteuttajille, kerromme meneillään olevia puurakentamisen trendeistä ja kasvavasta markkinasta ja arvioimme niitä Suomen puurakentamisen käytäntöjen valossa.

Artikkelit ovat laajoja katsauksia kuhunkin aiheeseen. Ne ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä materiaalina tai julkaistavissa sellaisenaan. Artikkelit jaetaan Puuinfon uutiskirjeinä ja ne julkaistaan puuinfo.fi-palvelussa.

Ensimmäinen artikkeli ilmestyy keskiviikkona 1.11. ja se käsittelee Euroopan suurimman puukerrostalon valmistumista Hampuriin.

Lisätietoja: Mikko Viljakainen, mikko.viljakainen@puuinfo.fi, puh. 040 526 6413 

Artikkelisarjan julkaisua on rahoittanut Marjatta ja Eino Kollin säätiö. 

Aiemman Puurakentamisen hyvät käytännöt Euroopassa -artikkelisarjan julkaisun löydät täältä.