Olet täällä

Puunjalostus tarvitsee uusia ideoita - Schweighofer-palkinnon haku avattu

Euroopan merkittävin metsä- ja puuteollisuuden palkinto Schweighofer- palkinto 2015 haku on avattu. 300 000 tuhannen euron suuruinen palkinto on tarkoitettu Euroopan metsä- ja puuteollisuuden innovatiivisille projekteille.

Schweighofer-palkinto palkitsee parhaimmat innovatiiviset konseptit, teknologiat, tuotteet sekä palvelut, jotka  edistävät Euroopan metsä- ja puuteollisuuden kilpailukyvyn kasvua. Palkinto  kattaa aihepiiriltään lähes koko jalostusketjun metsästä  valmiiksi puutuotteiksi. Ainoastaan selluloosan ja paperin toimialat on suljettu pois.

Palkintoraha, joka on yhteensä € 300.000, jakautuu  pääpalkintoon (elämäntyöpalkinto) sekä useisiin innovaatiopalkintoihin. Pääpalkinto on kunnianosoitus henkilöille tai organisaatioille, jotka  ovat toimineet koko toimialan esikuvina Euroopan metsä- ja puuteollisuudessa.

- Innovaatiopalkinnon tarkoitus on tukea vielä sovellusvaiheen alussa olevia innovatiivisia projekteja, kertoo projektipäällikkö Johanna Kairi ja kannustaa suomalaisia hakemaan innvovatiopalkintoa  lähettämällä projektiehdiotuksia.  Hakijan  tulee esittää konsepti, miten idea on tarkoitus toteuttaa ja ottaa teolliseen käyttöön.

Palkintojury huomioi päätöksenteossaan projektien Euroopan laajuista kattavuutta sekä arvostaa erityisesti puutuotealaa pitkäjänteisesti eteenpäin vievää soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä. Myös yhteistyö tutkimuksen ja teollisuuden välillä on tärkeä kriteeri.

Vuonna 2013 palkinnon saajana oli mm. Pohjoismaiset puukaupungit- verkosto. Perusteluissa mainittiin verkoston yhdistäneen erinomaisesti julkisen sektorin, akateemisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän intressit edistäessään puurakentamista ja sen piirissä tehtävää kehitystyötä. Samalla pohjoismainen verkosto on muuttanut laajasti asenteita puun käyttöä kohtaan myönteisiksi ja edistänyt puun käyttöä kaupunkirakentamisessa.

Schweighofer -palkinnon perusti vuonna 2002 itävaltalainen Schweighoferin perhe, jolla on pitkät perinteet puuteollisuudessa. Ensi kesänä palkinto jaetaan seitsemännen kerran.

Hakuaika on  1.11.2014 - 2.2.2015 ja osallistuminen on mahdollista AINOASTAAN ONLINE osoitteessa  www.schweighofer-prize.org

Schweighofer -palkinto 2015 jaetaan voittajille 16. kesäkuuta 2015 Wienin kaupungintalolla.

 

Lisätietoja:
DI Johanna Kairi
SPB Beteiligungsverwaltung GmbH
Tel: +43 1 585 68 62 28
info@schweighofer-prize.org
www.schweighofer-prize.org