Olet täällä

Puu-Kivistön aloituskortteleille haetaan toteuttajia kilpailulla

Vantaan kaupunki järjestää Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelusta kumppanuuskaavoitukseen perustuvan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun, jossa etsitään toteuttajia kahdelle asuinkorttelille. Kilpailun tavoitteena on puurakentamisen edistäminen.

Avoin, kilpailijaryhmille suunnattu suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu koskee kahta Puu-Kivistön asuinkorttelia. Kilpailualue on jaettu kahteen kilpailukohteeseen. Tavoitteellinen asumisen kerrosala kilpailualueella on yhteensä vähintään 15 000 k-m2 (vähintään 7 500 k-m2/kilpailukohde), eli vähintään 300 asukasta.

Kilpailualue on Kivistön keskustassa ja sen pinta-ala on yhteensä 7000 m2. Etäisyys Kivistön Kehäradan asemaan on noin 500 metriä. Puu-Kivistö on valittu Vantaalla puurakentamisen erityiskohteeksi, jossa tavoitteena on puurakentamisen määrällinen lisääminen ja laadullinen kehittäminen.

Kilpailuaika on 14.2. - 2.5.2018. Kilpailu on suunnattu kilpailijaryhmille, joissa pitää olla mukana vähintään kaksi rakennuttajaa, kaksi arkkitehtitoimistoa ja yksi maisema-arkkitehtitoimisto. Kilpailijaryhmässä tulee olla kokemusta puurakentamisesta. Kilpailukohteisiin tulee laatia erilliset kilpailuehdotukset. Kilpailualueen asemakaava laaditaan yhdessä kilpailun voittajien kanssa ja asemakaavoitetut tontit myydään lähtökohtaisesti kilpailun voittajille.

Puu-Kivistöstä halutaan monimuotoinen ja kaupunkikuvaltaan värikäs naapurusto vehreine, yhteisöllisine pihoineen ekologisuutta arvostaville asukkaille. Puu-Kivistössä muun Kivistön keskustan tavoin myös taide on osa asuinympäristöä.

Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt kilpailun järjestämisestä 5.2.2018.

Lisätietoa Puu-Kivistön aloituskortteleiden kilpailusta ja kilpailumateriaalit verkkosivulla www.vantaa.fi/puu-kiviston_suunnittelukilpailu


Lisätiedot:
Anna-Riitta Kujala
aluearkkitehti
050 302 8799
anna-riitta.kujala@vantaa.fi