Olet täällä

Puhetta puusta! artikkeli- ja podcastsarja nyt kokonaisuudessaan kuunneltavissa

Artikkeli- ja podcastsarja esittelee puualan tekijöiden suulla esimerkkejä metsien ja puun käytön mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Sarja kertoo yritysten ja ihmisten tarinoita sekä tarvittavasta työstä, jolla puu saadaan metsästä valmiiksi tuotteeksi. Se esittelee puualan monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä sekä kertoo minkälaisia urapolkuja ja kouluttautumisreittejä pitkin puu-uralle voi päästä.

10-osaisessa sarjassa kuullaan muun muassa toimitusjohtaja Johanna Vuoriota Nikari Oy:stä, jonka valmistamia designpuuhuonekaluja löytyy ympäri maailmaa, umpihankihiihtoon tilauksesta suksia tekevää Ylösen puusuksien tekijää suksiseppä Hannu Laitalaa sekä puisia silmälasiakehyksiä valmistavan KraaKraan yrittäjä Matti Hännistä. Sarjan päätösjaksossa kuullaan, miten Swecon Suski Frimanista tuli halaava perusinsinööri miehiselle alalle, jossa saa suunnitella mielenkiintoisia hankkeita puukerrostaloista hoivakoteihin.


Puhetta puusta! -sarja on Metsämiesten Säätiön rahoittama, ja sen toimittavat Puuinfon Mikko Viljakainen ja Markku Laukkanen.