Olet täällä

Pudasjärvelle hirsinen monitoimikeskus

YIT ja Pudasjärven kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen monitoimikeskuksen rakentamisesta Pudasjärvelle. Pudasjärven Hyvän Olon Keskus toteutetaan elinkaarimallilla ja se käsittää tilat terveydenhuollon, kuntoutustoiminnan, sosiaalitoimen, kulttuuritoimen, kirjaston ja nuorisotoimen tarpeisiin sekä kolme liiketilaa. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 43 miljoonaa euroa ja se kirjataan vuoden toisen neljänneksen tilauskantaan.

Pudasjärven Hyvän Olon Keskus toteutetaan pääosin hirsirakenteisena. Hirsitoimituksista vastaa paikallinen toimija Kontiotuote Oy.

”Hirsirakentaminen on ekologinen valinta pitkän käyttöikänsä vuoksi ja se sopii ekologisuutensa ansiosta hyvin julkisiin tiloihin. Lisäksi elinkaarimallin avulla pystymme kokonaisvaltaisesti huolehtimaan kohteen käytettävyydestä ja toimintojen vaatimasta palvelutasosta ympäristöystävällisesti. Meillä on vahva kokemus elinkaarihankkeista ja tämä on merkittävä hanke Sodankylään elinkaarimallilla toteutetun hyvinvointikeskuksen jatkoksi”, kertoo elinkaarihankkeista vastaava johtaja Hannu Soikkeli YIT:ltä.

YIT on myös aikaisemmin tehnyt yhteistyötä Pudasjärven kaupungin, Kontiotuotteen ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy:n kanssa, kun YIT rakensi Pudasjärven hirsikoulukampuksen vuosina 2014-2016.

”Pudasjärven kaupungilla on jo entuudestaan kokemusta elinkaarimallilla toteutetusta hirsirakentamisesta YIT:n kanssa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä hirsirakentamiseen, joka ratkaisi sisäilmaongelmamme. Nyt rakennettava hirsinen Hyvän Olon Keskus on luonnollinen jatkumo Pudasjärven kaupungin palvelujen kehittämiselle. Modernista ympäristöystävällisestä puurakentamisesta pääsevät nauttimaan kaikki kuntalaiset vauvasta vaariin”, kertoo Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen.

Hankkeen rakentaminen aloitetaan elokuussa 2019 ja uudet tilat on määrä ottaa käyttöön syyskuussa 2021. YIT vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan elinkaarimallin mukaisesti. Ylläpitojakso alkaa tilojen valmistuttua syyskuussa 2021.