Olet täällä

Porvoon Länsirannan puukorttelin tarjouskilpailu on käynnissä

Porvoon kaupunki pyytää tarjouksia Länsirannan puukorttelin tontinluovutukseen tähtäävästä kaavoitusyhteistyömallista. Länsiranta on rakentunut vuosituhannen alussa rakentuneesta Moderni puukaupunki –alueesta kohti etelää vauhdikkaasti. Puukortteli sijoittuu alueen eteläosalle vehreiden ulkoilumaastojen tuntumaan Porvoonjoen varrelle.

Tarjoukset pyydetään toimittamaan tarjouspyyntöasiakirjassa kuvatusti Porvoon kaupungin palvelupiste Kompassiin viimeistään perjantaina 11.1.2019 klo 15.

Alueen pinta-ala on noin 1,35 ha. Alueelle haetaan nyt asemakaavatyön pohjaksi ratkaisuperiaatteita korkealuokkaisen, asuntotyypeiltään monipuolisen ja tonttimaata tehokkaasti yhteiskäyttöalueiden avulla hyödyntävän esteettömän puurakentamisen toteutusmalleiksi. Puun käytön tulee olla kekseliästä. Tavoiteltu asuinrakentamisen kerrosala on 15 000 – 22 000 k-m².

Tarjouskilpailu on suunnattu ensisijaisesti rakennuttajien ja suunnittelijoiden muodostamille työryhmille, joilla on kokemusta ja intoa rakentaa puusta. Rakenteiden tulee olla puuta ja suunnitteluratkaisujen toivotaan ilmentävän kekseliäästi puun parhaita etuja muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Alueen toteutuksen tavoitteena ovat mahdollisimman pieni hiilijalanjälki ja energiatehokkaat ratkaisut aina alueelle asettuvien asukkaiden liikkumiseen asti unohtamatta arkkitehtonista laatua, monipuolista asuntojakaumaa ja piha-alueen tehokasta yhteisöllistä käyttöä.

Lue lisää Porvoon kaupungin sivuilta.