Olet täällä

Pääministeri Juha Sipilä uskoo puurakentamisen kasvuun

Pudasjärven hirsikampuksen vihkiäistilaisuudessa 26.8. pitämässään puheessa pääministeri Sipilä näkee massiivipuurakentamisen tulevaisuuden vahvana ja uskoo puurakentamisen kasvuun.

Suomessa on puurakentamisen huippuosaamista eritoten hirsipuolella, joka toimii alan viennin veturina. Pudasjärven rohkean esimerkin kannustamana Suomessa onkin useita puukouluhankkeita vireillä.

Yhteiskunnalliset trendit tukevat puurakentamista. Ekologisuus, raaka-aineen uusiutuvuus, hengittävä ja terveellinen rakennus tekevät siitä vahvan brändin teollisen rakentamisen markkinoilla. Tähän trendiin puutuoteteollisuuden on vastattava tuomalla markkinoilla kilpailukykyisiä rakentamisen tuotteita ja järjestelmiä, jotka soveltuvat myös laajamittaiseen teolliseen rakentamiseen.

Hallitus uudistaa ja selkeyttää rakentamisen määräyksiä. Sipilä totesi olevan perusteltua kysyä, olemmeko me puumaana tehneet omin säädöksin puun käytöstä rakentamisessa EU-alueen vaikeinta.

Pääministeri Sipilä on ollut erityisen iloinen metsäteollisuuden viime vuosien uusiutumiskyvystä, innovaatioiden ja patenttien määrästä sekä sitä kautta syntyneistä uusista puupohjaisista tuotteista ja markkinoista. Pääministeri uskoo kasvua löydettävän myös puurakentamisesta. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa biotalouden strategiaa.

Lue pääministeri Sipilän puhe kokonaisuudessaan tästä.