Olet täällä

Osmoamalla väriä ja suojaa puutarhan puurakenteille

Osmo Color -pintakäsittelyaineiden valikoimasta löytyvät luonnonmukaiset vaihtoehdot ulkotilojen puurakenteiden sävyttämiseen, suojaamiseen ja puhdistukseen. Vesiliukoisella EcoGardenilla voi antaa uuden sävyn esimerkiksi viljelylaatikoille, näkösuojille ja kasvihuoneille. Terassin liukkautta sateella vähentää Anti-Slip Terassiöljy. Terassin ja ulkokalusteiden puhdistusta varten Osmo Color tuo toukokuussa myyntiin uuden tehokkaan ulkopesuaineen. Osmo Color on mukana 26.–29.3. järjestettävillä OmaMökki-messuilla Helsingin Messukeskuksessa (osasto 7k21).

EcoGardenilla väriä puutarhan puurakenteisiin
Pigmentoidulla Osmo Color EcoGarden -erikoisuretaaniöljyllä voi antaa uuden sävyn ulkotilojen kaikille puurakenteille, parvekelaatikoista aitoihin ja hiekkalaatikoista eläinsuojiin. Läpikuultavat värivaihtoehdot ovat musta Hiili, vihreä Oliivi ja ruskea Kastanja. EcoGardenin puuta suojaava vaikutus perustuu värimorsingon (Isatis Tinctoria L.) mehuun, joka on biologisesti hajoava kasviraaka-aine. Kuivunut pinta on täysin haitaton, joten tuotetta voi käyttää myös viljelylaatikkoihin, joissa kasvatetaan syötäväksi tarkoitettuja yrttejä ja kasviksia.

EcoGardenilla käsitelty pinta kestää hyvin vettä ja auringon UV-säteilyä, eikä se halkeile tai hilseile. Tuotetta voi käyttää uusille, käsittelemättömille puupinnoille sekä lämpökäsitellylle puulle. Se on helppo levittää hyvälaatuisella siveltimellä, lyhytnukkaisella telalla, ruiskuttamalla tai upottamalla. Huokoinen ja hengittävä värikäsittely korostaa puun syykuvioita. Värin voimakkuutta voi syventää levittämällä toisen kerroksen, kun pinta on kuivunut.

Anti-Slip Terassiöljy pienentää liukastumisriskiä
Väritön Osmo Color Anti-Slip Terassiöljy sisältää karhentavaa ainetta, joka vähentää liukkautta märillä puupinnoilla. Tuote on tarkoitettu puisten terassien, laitureiden ja ulkoportaiden pintakäsittelyyn. Oikein käsitelty pinta hylkii tehokkaasti vettä ja likaa. Anti-Slip Terassiöljyssä on runsaasti puuta suojaavia puhdistettuja luonnon kasviöljyjä. Ne imeytyvät puun pintasolukkoon sallien puun hengittää ja kosteuden tasapainottua. Näin pinta pysyy joustavana, eikä se halkeile tai hilseile. Öljytty pinta tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla.

Väritön öljyseos ei yksin riitä suojaamaan puuta UV-säteiden aiheuttamaa harmaantumista vastaan. Siksi pinnat kannattaa käsitellä ensin Osmo Color Suojaavalla kuultoöljyllä, josta on saatavana 21 eri värisävyä. Anti-Slip Terassiöljy antaa lisäsuojaa ja pidentää värillisen öljykäsittelyn kestävyyttä. Tuote levitetään ohuesti varteen kiinnitettävällä Osmo-terassisiveltimellä. Yksi käsittelykerta riittää. Öljykäsittely kannattaa uusia 1–3 vuoden välein käyttökohteista ja olosuhteista riippuen, jotta liukkautta vähentävät ja puuta suojaavat ominaisuudet säilyvät. Tuote soveltuu käytettäväksi sekä aiemmin öljykäsitellyille että uusille, vielä käsittelemättömille havu- ja lehtipuupinnoille. Sitä voidaan käyttää myös harjatulle, uritetulle ja höylätylle sekä lämpökäsitellylle ja painekyllästetylle puulle.

Vinkki: Parhaan mahdollisen kestävyyden saamiseksi terassilautojen tulisi antaa olla ulkona muutamista viikoista kuukausiin ennen pintakäsittelyä. Huolehdi kuitenkin, että puu on kuivaa ennen öljyämistä.

Talven tomut pois Terassipesulla
Toukokuussa myyntiin tuleva uusi Osmo Color Terassipesu on tehokkaasti puhdistava pesuainetiiviste öljytyille ja vielä käsittelemättömille puupinnoille ulkona. Se sopii muun muassa terassilaudoitusten, julkisivujen, aitojen ja puutarhakalusteiden puhdistamiseen. Tiiviste sekoitetaan lämpimään veteen. Sekoitussuhdetta voi vaihdella pinnan likaisuuden mukaan välillä 1:25 – 1:1. Pesuainetta voi käyttää myös terassipesurissa.

Vinkki: Terassipesu ei vaikuta jo auringossa harmaantuneen puun väriin, mutta puhdistetun, harmaantuneen puupinnan voi uudistaa värillisellä Suojaavalla kuultoöljyllä ja Anti-Slip Terassiöljyllä.

Tuotetiedot:
Osmo Color EcoGarden, 0,75 litran pakkaus: 21,50 € ja 2,5 litran pakkaus: 64,50 €
Osmo Color Anti-Slip Terassiöljy,0,75 litran pakkaus: 32 € ja 2,5 litran pakkaus: 96 €
Osmo Color Suojaava kuultoöljy, 0,75 litran pakkaus: 45 € ja 2,5 litran pakkaus: 139 €
Osmo-terassisivellin 39 €/kpl
Osmo Color Terassipesu, 1 litran pakkaus: 23 €

Lisätietoja:
www.osmocolor.com
Osmo Color / Sarbon Woodwise Oy
markkinointipäällikkö Sirpa Pitkänen, puh. 040 451 1083, sirpa.pitkanen@osmocolor.com

Viestintä:
Viestintä- ja PR-toimisto Rianno Communications
Heini Kantala, heini.kantala@rianno.fi, puh. 040 558 8306

Kuluttajatiedustelut:
Osmo Color, puh. (019) 264 4200

Jälleenmyynti:
Hyvin varustetut sisustusliikkeet ja rautakaupat kautta maan

Osmo Color on vuonna 1878 perustettu saksalainen perheyhtiö, joka toimii puunjalostuksen ja rakennustarvikekaupan aloilla. Puun pintakäsittelyaineita Osmo Color on valmistanut vuodesta 1964 lähtien. Yritys on merkittävä suomalaisen sahatavaran jatkojalostaja. Osmo Colorin maalitehtaalla Saksassa on oma laboratorio, jossa tehdään tuotekehitystä ja tutkimusta. Sarbon Woodwise Oy on Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG:n tytäryhtiö Suomessa.