Olet täällä

Osmo Color EcoGarden viimeistelee puutarhan ilmeen

EcoGardenin uutusväri on tyylikäs Hiili.

Osmo Color EcoGarden on ulkokäyttöön tarkoitettu  puun pintakäsittelyaine, josta on nyt saatavana uutuusväri Hiili. Lähes musta käsittely sopii yksinkertaisen tyylikkääseen pohjoismaiseen makuun. EcoGarden on kehitetty erityisesti kasvimaan, pihan ja parvekkeen rakenteisiin, ja se soveltuu käytettäväksi kaikille puupinnoille.

Vesipohjainen Osmo Color EcoGarden on kevyesti pigmentoitu erikoisuretaaniöljy ulkokäyttöön. EcoGarden perustuu perinteiseen saksalaiseen tietoon luonnonmukaisesta puun käsittelystä.  Sen puulle luonnonmukaista suojaa antava vaikutus perustuu värimorsingon mehuun, joka on haitaton ja biologisesti täysin hajoava kasviraaka-aine. Silkinkiiltoinen EcoGardenilla käsitelty pinta kestää hyvin vettä ja auringon UV-säteilyä, eikä se halkeile tai hilseile. Huokoinen ja hengittävä käsittely korostaa voimakkaasti puun rakennetta. EcoGardenia on saatavana uuden tyylikkään Hiili-sävyn lisäksi klassisissa oliivin ja kastanjan väreissä.

EcoGarden soveltuu kaikkiin pihan puupintoihin
EcoGarden sopii käytettäväksi uusien, käsittelemättömien puupintojen suojaamiseen ulkona sekä myös lämpökäsitellyn ja kuivan painekyllästetyn puun käsittelyyn. Sitä voi käyttää  pihan, puutarhan ja kasvimaan puurakenteisiin esimerkiksi taimilaatikoiden, näkösuojien, hiekkalaatikoiden, ja pienoiskasvihuoneiden käsittelyyn. Se sopii erinomaisesti myös kaupunkiviljelylaatikoiden ilmeen viimeistelyyn. Kasviöljypohjainen suojaava EcoGarden imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon pitäen pinnan hengittävänä ja joustavana. Pitkän avoimen ajan vuoksi öljyn levittäminen on helppoa ja pinnasta saadaan tasaisen kaunis. Lähes musta, uusi Hiilen sävy korostaa puupintaa ja samalla sulautuu hyvin ympäristöön. Vaikutelma on kuin japanilaisessa puutarhassa.

EcoGardenilla tehdään ensimmäisellä kerralla yhdestä kahteen käsittelyä. Uusintakäsittelyyn riittää yksi käsittelykerta puhdistetulle puupinnalle. Tuote on helppoa levittää hyvälaatuisella siveltimellä tai lyhytnukkaisella telalla. EcoGardenia voidaan myös ruiskuttaa esimerkiksi puutarharuiskulla tai käsittely voidaan tehdä upottamalla. Kuivunut EcoGarden-pinta on vaaraton ihmisille, eläimille ja kasveille sekä lisäksi haitatonta kaloille.

Osmo Color OmaMökki -messuilla 3.–6.4., Osasto 7k28 (Messukeskus, Helsinki) 
 

Ohjeita EcoGarden-käsittelyyn

 • Käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas ja kuiva.
 • Vanhat maali- ja lakkapinnat poistetaan ja vanhat huokoiset puupinnat puhdistetaan.
 • Käsittely tehdään poutasäällä välttäen suoraa auringonpaistetta.
 • Osmo Color EcoGarden on käyttövalmista – sitä ei ohenneta. Tuote kannattaa sekoittaa hyvin.
 • Tuote on helppoa levittää hyvälaatuisella siveltimellä tai lyhytnukkaisella telalla.
 • EcoGardenia voidaan myös ruiskuttaa esimerkiksi puutarharuiskulla tai käsittely voidaan tehdä upottamalla.
 • Jos värin voimakkuutta halutaan lisätä, toistetaan käsittely ensimmäisen levityskerroksen kuivuttua.
 • EcoGarden levitetään puun syysuuntaan.
 • Nopean kuivumisajan takia tulee yhtenäinen puupinta käsitellä yhdellä kertaa, jotta pintaan ei jää rajoja. Uusien puupintojen käsittelyä suositellaan kaikilta sivuilta, mikäli mahdollista.
 • Hyvästä ilmanvaihdosta on huolehdittava.
 • Kuivumisaika on noin kaksi tuntia lämpötilasta, ilmankosteudesta ja levitysmäärästä riippuen.

Tuotetiedot:              
Suositushinnat:
 0,75 l -pakkaus 21,50 € ja 2,5 l -pakkaus 64,50 €
Riittoisuus: 1 l = n. 24 m2 uusi, höylätty pinta. 1 l = n. 16 m2 hienosahattu pinta. 1 l = n 10 m2 sahattu pinta. Huom. Sahatuilla ja muuten karkeilla tai kuluneilla pinnoilla värit toistuvat voimakkaampina.
Käyttöturvallisuustiedote on saatavana www.osmocolor.com

Lisätietoja :            
www.osmocolor.com
Sirpa Pitkänen, markkinointipäällikkö, Osmo Color, puh. 040 4511083 sirpa.pitkanen@osmocolor.com

Viestintä:                
PR- ja viestintätoimisto Promode Oy, puh. (09) 170 070
Heidi Azinur, heidi.azinur@promode.fi / viestintä, kuvamateriaali, näyte- ja kuvaustuotteet

Kuluttajatiedustelut:
Osmo Color, puh. (019) 264 4200

Jälleenmyynti:      
Hyvin varustetut sisustusliikkeet ja rautakaupat kautta maan