Olet täällä

Opiskelijoiden Habitare-suunnittelukilpailun voitto jaettiin

Habitare-suunnittelukilpailun voiton jakavat Ariane Relander sekä kaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau.

Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Habitare-suunnittelukilpailun teemana oli Puzzle – Palapeli ja tehtävänä löytää ratkaisu kerrostaloasukkaiden yhteisölliseksi kohtaamispaikaksi. Tarkoituksena oli hyödyntää palapelimaista elementtiä, joka on korkeatasoisesti toteutettu ja monistettava. Tehtävä sijoittui Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava Suomi Oy rakennuttaa urbaanin korttelikokonaisuuden.

  • SPOTTI | Janne Pärssinen ja Tony Yau, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (kuvassa) 
    Modulaarisista elementeistä koostuva puinen kaluste luo edellytykset erilaisille kokemuksille ja erilaisille käyttötarkoituksille. Spotissa voi istua, makoilla, temppuilla ja se tarjoaa myös näkösuojan.
  • ORGANIZED CHAOS | Ariane Relander, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
    Organized Chaos asettuu tilainstallaation ja veistoksen välimaastoon. Alumiiniputkesta valmistettu työ leikittelee kineettisellä ja optisella taiteella ja tarjoaa istuskelupaikkoja ja suojaa yhteisölliseen oleskeluun.

Finaaliin selvisi myös toinen puuratkaisu, Oulun yliopiston Heikki Savirinteen suunnttelema Neliöjuuri. Neliöjuuri on männystä valmistettu elementti, jota monistamalla, jatkamalla ja liittämällä yhteen voi luoda veistoksellisia ja toiminnallisia rakenteita ja tiloja. Metalliputkella yhdistettävillä elementeillä voidaan rajata piha-aluetta pienempiin vyöhykkeisiin.

Lue tiedote kokonaisuudessaan.