Olet täällä

Opiskelija-asumisen ideakilpailu Tampereella ratkaistu

Kilpailu oli luonteeltaan avoin ideakilpailu Tampereen yliopiston (TAU) arkkitehtuurin yksikön sekä suomalaisille että ulkomaisille arkkitehtiopiskelijoille. Tampereen opiskelija-asuntosäätiölle (TOAS) osoitettu kahden 6-kerroksisen puukerrostalon kilpailutontti sijaitsee Tampereen Hervantajärven kaava-alueella tulevan ratikkalinjan pääteaseman vieressä.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiölle (TOAS) osoitettu kahden 6-kerroksisen puukerrostalon kilpailutontti sijaitsee Tampereen Hervantajärven kaava-alueella tulevan ratikkalinjan pääteaseman vieressä. Rakennusoikeutta tontilla on 5 750 k-m2. Kilpailuun saapui 47 ehdotusta. Kilpailun taso oli erittäin hyvä.

Kilpailun 1. palkinnon voitti nimimerkki ”LUMIPUU”, tekijöinä Aleksi Kraama ja Eero Kuokkanen.

Palkintolautakunta toteaa voittaneesta kilpailutyöstä seuraavaa:

”LUMIPUU” on kokonaisuudessaan varmaotteisesti ja taitavasti esitetty puukerrostaloratkaisu. Rakennusten julkisivujen yleishahmo on valoisan kepeä ja puuarkkitehtuuria ilmentävä. Valkoisen puupinnan ja luontaisen puuväripinnan kontrastinen käsittely on vähäeleistä, klassisen hienostunutta ja tyylikästä.  CLT-tilaelementti-moduulisuunnittelu on kustannustehokkaasti ja uskottavasti esitetty. Ratkaisussa yhteistilat on jäsennelty ja ratkaistu onnistuneesti. Kilpailuehdotus on pienin muutoksin hyvinkin toteutuskelpoinen.

Puurakentamiseen tukeutuvan opiskelija-asumisen ideakilpailun järjestivät yhteistyössä TAU:n arkkitehtuurin yksikkö ja TOAS ympäristöministeriön puurakentamisohjelman rahoituksella. Kilpailun taustalla toimi asiantuntijaorganisaationa myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Kilpailussa jaettiin palkintoina yhteensä 9 000 € seuraavasti:

1. palkinto 2 500 €; nimimerkille ”LUMIPUU”, tekijöinä Aleksi Kraama ja Eero Kuokkanen
2. palkinto 2 000 €; nimimerkille ”Treehouse”, tekijöinä Outi Grönberg ja Karoliina Lahti
3. Palkinto 1 500 €; nimimerkille ”JAKKARA”, tekijänä Valtteri Kaarlamo                                                                                                                    

Kaksi lunastusta á 1 000 €; nimimerkille ”PÄÄTTÄRI”, tekijänä Nella Rajala ja nimimerkille ”Slice of Life”, tekijöinä Anna Kärki ja Shaobo Lu

Kaksi kunniamainintaa á 500 €; nimimerkille ”BLOB”, tekijänä Dennis Somelar ja nimimerkille ”HOME”, tekijöinä Anni Turunen ja Elina Harjunpää

Kilpailutöiden näyttely pidetään Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella, Rakennustalon 2-kerroksen aulassa (Korkeakoulunkatu 5, 33720 Tampere) to 5.3. – su 22.3.2020 klo 8.00 – 17.00.

Lisätietoja:

Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS, puh. 050-330 2103
Juhani Puhakka, hankekehitysjohtaja, TOAS, puh. 040-5161 821
Markku Karjalainen, rakennusopin professori, TAU / Arkkitehtuurin yksikkö, puh. 040-5832 127