Olet täällä

Nikarin huonekalut täydentävät Haltian ekologista ja modernia arkkitehtuuria

Suomen luontokeskus Haltia ja puuhuonekaluja valmistava Nikari Oy ovat solmineet pääyhteistyötason kumppanuussopimuksen. Nikari toimittaa muun muassa Haltian pöydät ja nojatuolit. Haltia valitsi Nikarin kumppanikseen, koska Nikarin huonekalut vastaavat Haltian arvoja ekologisuudesta ja ajattomasta korkeatasoisesta suomalaisesta designista. 

Suomen luontokeskus Haltia on kilpailuttamisen kautta valinnut itselleen joukon yritysyhteistyökumppaneita. Kumppanuus Nikarin kanssa mahdollistaa sen, että Haltian huonekalut sopivat Haltian kokonaisarkkitehtuuriin, jossa keskeistä on ekologisuus, esteettisyys ja sopusointu kävijän luontoelämyksen kanssa.

Vuonna 1967 perustettu Nikari Oy valmistaa korkealaatuisia puuhuonekaluja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Nikari käyttää raaka-aineenaan pääosin lähialueen metsien sertifioitua puuta, ja rakentaa siitä muotoilullisesti ja teknisesti laadukkaita tuotteita Fiskarsin Ruukissa sijaitsevassa tuotantotilassaan sekä alihankkijaverkostonsa kautta eri puolella Suomea. Suomessa tehtävä huolellinen puusepäntyö, perinteisiin nojaava käsityötaito ja moderni muotoilu ovat Nikarin korkean laadun pohjana.

Haltiassa kävijä tai kokousvieras voi nauttia Nikarin suomalaisesta puumuotoilusta mm. kokoustiloissa, ravintolassa, luontokoululuokissa ja Lehto-kirjastossa.

”Nikari vastaa täysin arvojamme. Haltiassa haluamme tarjota asiakkaalle aidon luonnon kosketuksen, ja tämän elämyksen pitää ulottua päänäyttelystä illalliseen ravintolassa ja levähdyshetkeen kirjastossa. Nikarin käsintehdyt puukalusteet ovat osa Haltian tarjoamaa luontoelämystä”, toteaa Haltian johtaja Timo Kukko.

”Olemme iloisia, että voimme olla mukana Haltian toteutuksessa, koska edustamme molemmat pitkälti samankaltaista ajatusmaailmaa. Arvostamme lähituotantoa sekä kestävyyttä, ajattomuutta ja laadukkuutta”, toteaa Nikari Oy:n toimitusjohtaja Johanna Vuorio.

Haltian näyttelyissä esitellään koko Suomen luonnon helmet. Haltian luontokoulu ja retkineuvonta houkuttelevat ihmisiä lähtemään retkelle luontoon. Haltia avataan yleisölle Espoossa, Nuuksion Solvallassa 31.5.2013.

Lisätietoja:
Suomen luontokeskus Haltia, johtaja Timo Kukko, puh. 0500 186 182
Nikari Oy, toimitusjohtaja Johanna Vuorio, puh. 050 376 1974
www.haltia.com/paayhteistyokumppanit