Olet täällä

Muotoiltava UPM Grada -puumateriaali pääosassa Tapio Anttilan ON-tuoleissa

Lämpömuovattava UPM Grada -puumateriaali on näyttävästi esillä Habitaressa huonekaluvalmistaja Pedron messuosastolla 6e111. Kaikissa Pedron osaston uusissa muotopuristeissa on käytetty UPM:n kehittämää ekologista ja helposti muotoiltavaa puumateriaalia. Habitare on Suomen suurin huonekalu- ja sisustusmessu, joka järjestetään Helsingissä 18-22.9.2013.

Huonekaluvalmistaja Pedron ja muotoilija Tapio Anttilan yhteistyön tuloksena syntynyt ON-tuoteperhe on saanut runsaasti tunnustusta muotoilustaan ja käytettävyydestään jo sarjan ensimmäisistä tuotteista lähtien. ON-sarjassa Tapio on halunnut ratkoa huonekalun toiminnallisuuden haasteita koko tuotteen elinkaaren ajalta.

”Käytettävyyden lisäksi raaka-aineet, valmistusprosessi ja kierrätettävyys - koko tuotteen elinkaari - kuuluvat toiminnallisuuteen. Kun tuote toimii estetiikan ja käytettävyyden lisäksi ekologisesti ja eettisesti, voidaan todella puhua funktionaalisesta kalusteesta. Tuotteiden tulee toimia arvojemme mukaan", Tapio valottaa suunnitteluaan.

UPM Grada mahdollistaa uudenlaisen muotokielen, joka keveydellään ja raikkaudellaan tuo tuotteisiin uutta ulottuvuutta. UPM Grada on turvallinen ja kierrätettävä materiaali, jota on helppo työstää. Uusi puumateriaali ja valmistusprosessi mahdollistavat tuolien omaleimaiset ja käytännölliset yksityiskohdat. Esimerkkinä tästä pikkutuolin selkänojan kahva, joka helpottaa tuolien siirtelyä.

”Tapiolle UPM Grada on jo tuttu aikaisemmista projekteista. Hän oivaltaa hienosti UPM Gradan mahdollisuudet, josta hieno esimerkki on yhdestä kappaleesta tehdyt ON-lepotuoli ja -pikkutuoli. Pedro huonekaluvalmistajana on edelläkävijä kestävän kehityksen mukaisessa ajatellussa ja toimintatavassa. UPM Gradan käyttö tukee hienosti näitä tavoitteita”, iloitsee UPM Grada -liiketoiminnasta vastaava Mikko Tilli.

Kuvassa Tapio Anttila suunnittelemassaan UPM Gradasta valmistetussa On-lepotuolissa, kuva: Teemu Töyrylä

www.pedro.fi