Olet täällä

Moderni, biomateriaaleja hyödyntävä kiinalainen teehuone

UPM ja Shanghaissa sijaitsevan Tongji-yliopiston College of Design and Innovation aloittivat viime vuonna yhteistyön tavoitteenaan luoda moderni, biomateriaaleja hyödyntävä konsepti perinteiselle kiinalaiselle teehuoneelle. Hankkeen tuloksena syntyi Biofore Tea House -nimeä kantava teehuone, joka esitellään yleisölle Moi Helsinki -tapahtumassa Pekingissä 13.-15.5.2016.

Biofore Tea House on Tongji-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema. Teehuoneen modulaarisen rakenteen ansiosta sen valmistus ja kuljetus on helppoa ja tehokasta. Kuusihenkistä opiskelijaryhmää ohjasivat professori Chen Yongqun ja lehtori Mo Jiao yhteistyössä UPM:n asiantuntijoiden kanssa. Ryhmä pureutui syvälle kiinalaisen teekulttuurin saloihin ja tutki UPM:n innovatiivisten biopohjaisten tuotteiden monipuolisia ominaisuuksia.

"Tämä hanke on hyvä esimerkki Biofore-ajattelusta käytännössä. Se tuo yhteen lahjakkaita nuoria suunnittelijaopiskelijoita ja ammattilaisia eri maista. Yhdessä ryhmä loi UPM:n biomateriaaleista konkreettisen lopputuleman, joka on kaunis, merkityksellinen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen. Biofore Tea House on täydellinen symboli Biofore-ajattelullemme Kiinassa. Se kunnioittaa Kiinan rikasta kulttuuriperintöä ja vie samalla ajatukset tulevaisuuteen", sanoo UPM:n brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson.

Kaikki Biofore Tea Housessa käytetyt UPM:n materiaalit ovat kestävän kehityksen mukaisia ja kierrätettäviä. Rakenteissa ja koristepinnoissa on käytetty lujaa, jäykkää ja kestävää WISA®-vaneria. Pääseinissä on käytetty kestävää ja ekologista, lämpömuovattavaa UPM Grada® -puumateriaalia, jonka monipuolisuus käy hyvin ilmi rakennuksessa. Lattia on valmistettu korkealaatuisesta ja modernista UPM ProFi® Design -komposiitista, joka on sekä kierrätettyä että kierrätettävää. Laudan kauniit värit ovat saaneet innoituksensa Suomen luonnosta, ja se tuntuu miellyttävältä jalan alla. Lisäksi se on erittäin kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Biofore Tea House on viimeistelty UPM:n tarrapaperilla.