Olet täällä

Miten rakentaa ympäristöystävällisesti mutta silti tehokkaasti?

Hybrid City etsii ratkaisuja.

Kaupunkirakentamisessa vallalla ovat uusiutumattomat materiaalit kuten betoni ja teräs. Rakennusala käyttää 50 prosenttia maapallon resursseista ja tuottaa 30 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä. Rakennusyritykset tuntevat kasvavaa painetta rakentaa ympäristöystävällisemmin. Tähän kysyntään ratkaisu on hybridirakentaminen: modulaariset rakenteet, joissa yhdistetään puuta ja muita rakennusmateriaaleja käytännöllisellä tavalla.

Hybridikaupungit ovat parempia kaupunkeja

Kaikilla rakennusmateriaaleilla on omat etunsa, mutta puu on ainoa materiaali, joka sitoo hiiltä. Sydneyn kuuluisan Sirius-rakennuksen suunnitellut arkkitehti Tao Gofers huomauttaa, että ympäristöystävällisempään rakentamiseen voidaan päästä korvaamalla uusiutumattomat materiaalit teollisilla puutuotteilla.

10 000 euron palkinto innovatiivisimmalle hybridirakentamisen idealle

Metsä Wood kutsuu rakennusinsinöörit ja rakennusalan yritykset mukaan haasteeseen, jossa haetaan maailman parhaita ratkaisuja entistä tehokkaampiin, kestävämpiin, modulaarisempiin ja käytännöllisempiin rakennusmenetelmiin.

Hybrid City -haasteessa osallistujia pyydetään valitsemaan olemassa oleva monikerroksinen rakennus, jonka rakentamisessa ei ole käytetty puuta. Tehtävänä on valita rakennuksessa käytetty elementti ja suunnitella se uudelleen käyttämällä pääasiallisena materiaalina Kerto LVL:ää. Haasteeseen osallistutaan Open Source Wood -alustan kautta. 

Kilpailuun voi osallistua 31.5.2020 saakka, ja voittajat valitsee Open Source Wood -yhteisön asiantuntijaryhmä. Innovatiivisin ratkaisu saa 10 000 euron palkinnon. Toinen ja kolmas palkinto ovat kumpikin 5 000 euroa.

Lue lisää Metsä Woodin sivuilta.