Olet täällä

Metsä Woodin jättitoimitus Vuosaaren satamaan

Vuosaaren satamaan Helsinkiin on rakenteilla suuri terminaalirakennus, joka toimii biotuotetehtaan vientivarastona. 26 300 neliöisen terminaalin katto rakennetaan Metsä Woodin vesikattoelementeistä. Noin neljän jalkapallokentän kokoiseen varastorakennukseen menee kaikkiaan yhteensä 504 Kerto-Ripa®-vesikattoelementtiä ja 217 liimapuupalkkia.

Metsä Woodin toimitus Vuosaaren selluterminaaliin on mittaluokaltaan vailla vertaa: 400 metriä pitkään rakennukseen toimitetaan 1550 kuutiota liimapuupalkkeja ja Kerto® LVL:ää 670 kuutiota tehdasvalmisteisten kattoelementtien muodossa. Metsä Wood vastaa myös elementtien asennuksesta.

Asennus sujuu työmaalla joutuisasti, sillä valmiit Kerto-Ripa-elementit pintakäsitellään ja niihin kiinnitetään vesikate valmiiksi Pälkäneen tehtaalla. Kerto-Ripa-elementti on myös viisi kertaa kevyempi kuin betonielementti, joten rakentamisen ympäristövaikutukset pienenevät kevyemmillä perustuksilla ja paalutuksilla. Kattoelementtien asennus aloitetaan kohteessa 12. syyskuuta, ja koko asennusurakka on valmis kymmenessä viikossa.

Terminaali valmistuu ennen kuin biotuotetehdas käynnistyy vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Biotuotetehtaalla tuotettua sellua viedään Vuosaaren sataman kautta Suomen ulkopuolelle 800 000 tonnia vuosittain.

Lisää tietoa täältä.