Olet täällä

Marttisen saarelle nousee viidakkomajamainen Vihta –saunarakennus

Syksyllä 2015 Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laitos ja Virroilla toimiva nuorisokeskus Marttinen järjestivät ideakilpailun uuden saunan suunnittelemiseksi. Kesän 2017 kynnyksellä Marttisen saarelle nousee leikkisään arkkitehtuurin perustuva, hieman viidakkomajamainen saunarakennus.

Nuorisokeskuksessa nuoria osallistetaan ja aktivoidaan mukaan tekemiseen ja vaikuttamaan omaan ympäristöönsä ja sen suunnitteluun. Tätä toimintaa oli myös Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen ja Nuorisokeskus Marttisen yhdessä toteuttama ideakilpailu. Kilpailussa asetettiin tavoitteeksi elämyksellinen ja viihtyisä, eri käyttäjäryhmiä palveleva saunarakennus, joka kunnioittaa luontoarvoja ja korostaa maiseman parhaita puolia.

Melkoisen suosion saaneen kilpailun voittajatyö oli omaperäinen, mieleenpainuvan tunnelmallinen ja leikkisään arkkitehtuurin perustuva, mikä sopii hyvin Marttisen nuorelle käyttäjäkunnalle. Ideakilpailun voittajaehdotuk-sen suunnittelivat arkkitehtiopiskelijat Elina Merilä ja Anniina Kortemaa.

Ideakilpailun pohjalta jatkettiin suunnittelua tavoitteena voittajatyön viidakkomajamaisen mielikuvan säilyttäminen. Rakennustyöt pääsivät käyntiin syksyllä 2016 ja uusi sauna valmistuu kesän kynnyksellä 2017. Toisveden rantaan nousee moni-ilmeinen, suomalaisesta kuusesta tehty saunarakennus, jossa on kaksi erillistä saunaa ja noin 40 henkilön oleskelu-/kokoontumistila niiden välissä. Monimuotoinen kattorakennelma yhdistää erilliset rakennusosat toisiinsa. Osin katetut, osin kattamattomat terassit tuovat tärkeää toiminnallista lisätilaa. Hirsitoimitus tulee paikalliselta Euro Loghouses Oy:lta ja pääurakoitsijana toimii Rakennus-Yliselä Oy.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Helena Vuorenmaa, helena.vuorenmaa@marttinen.fi, puh. 044 715 1922
myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Ahola, jari.ahola@marttinen.fi, puh. 044 715 1928

www.marttinen.fi