Olet täällä

Lauta Oy laajentaa osaamistaan pintakäsiteltyyn puutavaraan ostamalla JPM-Höyläämö Oy:n pintakäsittelyliiketoiminnan

Lauta Oy on vuonna 1948 Lempäälässä perustettu perheyhtiö, jolla on pitkät perinteet ja vankkaa asiantuntemusta puutavarakaupassa. Juho Kallonen on yrityksen toimitusjohtaja neljännessä polvessa. Lauta Oy valmistaa puutuotteita saunaan, sisäverhouksiin, terasseihin ja ulkoverhoukseen. Yritys työllistää 17 henkilöä ja liikevaihdosta yli 80% on yrityksen jalostamia puutuotteita. Lauta Oy:n liikevaihto tulee kuluvalla tilikaudella olemaan noin 4,8 M€ ja yli 85% siitä muodostuu puutuotteiden tukkukaupasta. Yrityksellä on jälleenmyyjiä yli 300 ympäri Suomen ja se harjoittaa myös puutavaran vienti- ja tuontitoimintaa. Tuotteiden ajantasaiset saldot ovat aina näkyvissä lauta.fi .

Maalaamo hanke avaa uusia mahdollisuuksia tuotekehitykselle ja sekä tuote- että palveluvalikoiman laajentamiselle. Valmiiksi pintakäsitelty tuote on helppo ja nopea asentaa. Viimeistellyn puutavaran markkinat kasvavat voimakkaasti, maalaamohankkeella pystytään vastaamaan kysyntään joustavasti. Alkuun maalausta tehdään projektikohtaisesti.

JPM-Höyläämö Oy:n liikevaihdosta on noin 75% pintakäsittelyä ja loput höyläystoimintaa. Lauta Oy ja JPM-Höyläämö Oy ovat tehneet tiivistä yhteistyötä pitkään pintakäsittelyn osalta ja yhdistyminen yritysoston jälkeen tuo toiminnan saman katon alle. JPM-Höyläämö Oy:n henkilökunta siirtyy Lauta Oy:lle vanhoina työntekijöinä tuoden mukanaan vahvaa osaamista ja yli 20 vuoden kokemuksen pintakäsittelyn puolelta.

Maalaamon siirto Nokialta Lempäälään ja käyttöönotto tehdään maaliskuun aikana. Käytössä ovat Teknoksen vesiohenteiset teollisuusmaalit ja maalaus keskittyy sisäverhous tuotteisiin. Tulevaisuudessa volyymiä on tarkoitus kasvattaa ja toimintaa viedä teollisempaan suuntaan.

Lauta Oy:n höyläämö toimii tällä hetkellä kahdessa vuorossa ja kapasiteetti on kokonaan myyty vuoden 2020 ensimmäisten kahden ensimmäisen kvartaalin ajalta. Tästä syystä vireillä on iso investointihanke, jolla kapasiteetti on tarkoitus nostaa kaksinkertaiseksi. Investoinnin kokonaisarvo on noin 2,5 M€. Henkilöstön odotetaan kasvavan investoinnin myötä 2-3 henkilöllä.

Listätietoja:
toimitusjohtaja Juho Kallonen, 050 541 5888
juho.kallonen@lauta.fi

www.lauta.fi