Olet täällä

Kestävän kehityksen TunnustusPAANUn 2018 arkkitehti Suvi Tyynilälle

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää kestävän kehityksen TunnustusPAANUn 2018 arkkitehti Suvi Tyynilälle. Tunnustus myönnetään Helsingin kaupunkisuunnittelussa työskentelevälle Tyynilälle pitkäjänteisestä työstä ilmastotietoisemman ja ekologisesti kestävän näkemyksen edistämisestä osana kaupunkisuunnittelua.

Suvi Tyynilä on toiminut projektipäällikkönä mm. Honkasuon puurakentamishankkeessa ja Kuninkaantammessa, jossa oli useita ekologiseen kestävyyteen tähdänneitä tavoitteita. 

Puurakentamisen lisäksi Tyynilä on ollut vaikuttamassa viherkattojen, viherkertoimen ja hulevesien luonnolliseen käsittelyyn kaupunkisuunnittelussa. Helsingin esimerkillä ottaa ilmastotietoisuus ja ekologiset näkökulmat osaksi kaavoitusta on laajat kerrannaisvaikutuksen muidenkin kuntien toimintaan kaavoituksessa, Eko-SAFAn puheenjohtaja Pekka Hänninen perustelee valintaa.

– Tyynilän laatima Omenamäen asemakaava v. 2001 oli Suomessa ensimmäinen puukerrostalokaava. Tyynilä toimi Kuninkaantammen ja Honkasuon projektipäällikkönä v. 2008–2017 ja vetää parhaillaan mm. Vihdintien bulevardikaupungin suunnittelua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan SAFA:n sivuilta.


Yllämainitut puurakentamiskohteet on julkaistu Puulehdissä:

Kuva: Jari Härkönen
Taidemaalarinkatu 6, Kuninkaantammi
ARK-House arkkitehdit Oy