Olet täällä

Kasvavat markkinat tuottavat uusia puurakentamisen ratkaisuja

Pohjois-Amerikan puurakentamisen markkinoiden voimakas kasvu houkuttelee kehittämään uudenlaisia rakentamisen ratkaisuja koko rakentamisen arvoketjuun. Yhdysvaltalainen Katerra on investoinut viime vuosina valtavasti rakentamisen teollistamiseen ja rakennusalan työn tuottavuutta parantamiseen. Myös Kanadassa markkinoiden kasvu on innostanut uudenlaisten järjestelmien kehitystyöhön.

Kuva: Ema Peter

Tämän koosteen artikkeli:


Puurakentaminen mahdollistaa kohtuuhintaisen rakentamisen

Arkkitehti Michael Green näkee teollisessa puurakentamisessa suuria mahdollisuuksia alentaa nykyisiä korkeita rakentamisen kustannuksia. Kohtuuhintaista rakentamista tavoitellaan kaikkialla maailmassa. - Hallituksille eri puolilla maailmaa kohtuuhintainen rakentaminen on tällä hetkellä suuri kysymys. Asunnoista on tulossa liian kalliita, että ihmisillä olisi varaa ostaa niitä. On tärkeää ymmärtää, että massiivipuun käyttö on avain teollisen esivalmistuksen lisäämiseksi suuressa mittakaavassa. Massiivipuu on riittävän kevyttä ja samalla lujaa. Tätä ei aina oivalleta.

- Yksi keino kustannusten alentamiseen on teollinen esivalmistus, joka puurakentamisessa voidaan viedä pitkälle. Yhdysvaltalainen rakennusyhtiö Katerra on perustanut automatisoituja puuelementtitehtaita, jotka perustuvat nykyiseen markkinoilla olevaan kevyen rankarakenteen rakentamistapaan. He suunnittelevat myös massiivipuuhun perustuvan linjan avaamista siten, että noin 70 prosenttia rakentamisesta siirtyy tehdashalliin.

Lue koko juttu


Massiivipuu optimaalista teolliseen rakentamiseen

Kanadan länsirannikon nopeasti kasvava asuntorakentamisen markkina houkuttelee uudenlaisten rakentamiskonseptien kehittämiseen. Esittelemme esimerkkinä arkkitehti Oliver Langin kehittämän uudenlaisen modulaarisen asuntorakentamisen järjestelmän, mikä perustuu massiivipuun käyttöön.

LWCPA arkkitehtitoimistoa pitävä Oliver Lang valmistui Columbian yliopistosta New Yorkissa 90-luvun puolivälissä arkkitehdiksi. Hän oli kiinnostunut opinnoissaan digitaalisuudesta ja tiiviiden kaupunkien kehittämisestä. Valmistuttuaan hänen erityinen mielenkiintonsa kohdentui siihen, miten ihmiset voisivat asua nykyistä paremmin tiiviissä urbaanissa miljöössä.

Lue koko juttu


Artikkeli on osa Markku Laukkasen ja Mikko Viljakaisen toimittamaa Kanadan puurakentamisen ajankohtaisia trendejä käsittelevää juttusarjaa. Sarjassa haastatellaan poliittisia päättäjiä, tutkijoita, promootio-organisaation edustajia, arkkitehtejä, puutuotealan yrityksiä ja rakentajia. Näistä tapaamisista ja keskusteluista Puuinfo julkaisee artikkelikokonaisuuksien sarjan.

Sarjan julkaisua on rahoittanut Marjatta ja Eino Kollin säätiö.