Olet täällä

Kansainvälinen puurakentamisen ajankohtaistapahtuma Joensuussa

Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto sekä Luonnonvarakeskus järjestävät Drivers for Wood Construction -seminaarin Joensuussa 24.-25.9.2019. Tapahtuma muodostuu kahdesta osiosta: varsinaisesta seminaarista (24.9.) ja puurakentamisen kohdevierailuista (25.9). Tapahtumaan odotetaan noin 100-150 asiantuntijaa Suomesta ja ulkomailta.

Seminaaripäivän 24.9. teemana on keskustella ja välittää tietoa aiheesta: millä tavoilla puurakentaminen on potentiaalinen ratkaisu kestävään kasvuun tulevaisuudessa. Tapahtumassa tuodaan esille yhteiskunnallisia ja elinkeinoelämän trendejä ja tekijöitä, jotka avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia puun käytölle modernissa kaupunkirakentamisessa. Näkökulmina ovat puumateriaalin hyvinvointivaikutukset ja antibakteerisuus sekä kaupunkien toimenpiteet kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi osana ilmastotavoitteita. Tapahtumassa kuullaan yrityksiä, jotka ovat onnistuneet tekemään puurakentamisesta menestyvää liiketoimintaa. Lisäksi esitellään esimerkkejä puurakentamisen tuotekehityksestä ja ajankohtaisista tutkimuksista.

Tapahtuma esittelee myös laajasti Pohjois-Karjalan maakunnan ja Joensuun seudun puurakentamiseen liittyvää osaamista ja toimijoita. Osana tapahtumaa vierailla on mahdollisuus tutustua paikallisiin puurakentamisen kohteisiin opastetulla kierroksella. Aamupäivän 25.9. aikana tutustutaan Joensuun uusimpiin puurakennuskohteisiin Joensuu Lighthouseen, Mehtimäen urheilupuistoon, Joensuun Pihapetäjään sekä Hukanhaudan päiväkotiin. Iltapäivän aikana tutustutaan Binderholz Nordic Oy:n toteuttamiin CLTrakenteisiin toimistorakennukseen, tuotantorakennukseen sekä 2-kerroksiseen pienkerrostaloon Lieksassa. Kohdekierros on osa Helsingissä järjestettävää Forum Wood Building Nordic 2019 -tapahtumaa.

Seminaarin teemat (24.9):

  • From Forest Capital to Wood Construction Pioneer
  • Well-being Effects of Wood in Indoor Applications
  • Towards Low Carbon Construction – Cities Role
  • From Prototypes to Viable Business – Woodland Sweden
  • New Research on Wood and Wood Construction in B. Eng. and MSc education

Seminaarin yhteydessä järjestetään Ruotsin suurlähetystön koordinoima Woodland Sweden -arkkitehtuurinäyttely.

Ilmoittautuminen ja tapahtumasivusto: woodjoensuu.fi/events

Lisätietoja:

Ville Mertanen
+358 46 923 1885
ville.mertanen@karelia.fi