Olet täällä

Ikkunateollisuuden suunnittelijapäivän aineistot on julkaistu

RTT järjesti 12.2. Ikkunateollisuuden suunnittelijapäivän. Tilaisuus oli loppuunmyyty eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Tilaisuudessa kuultiin kolme ajankohtaista ja mielenkiintoista esitystä, jotka ovat ladattavissa alla olevista linkeistä.

Kansallinen sovellusstandardi, SFS 7031 Ikkunoihin sekä sisäänkäyntioviin kohdistuvat kansalliset vaatimukset ja suoritustasojen arviointi
Jorma Tiiri, Domus Yhtiöt Oy

Kansallinen sovellusstandardi julkaistiin ikkunoille ja oville vuonna 2013. Versio on jo päivityksen alla ja sen soveltaminen ei ole yksinkertaista. Tuotestandardi ja lainsäädäntö antavat haasteita CE-merkitä tuotteet. Ikkunat vaikuttavat mm. ilmanvaihtoon ja energiatehokkuuteen.
– Osaatko ottaa kaikki seikat huomioon suunnittelussa?

Ikkunoiden ja ovien korjaus-muutoshankkeiden ohjeistus
Leena Jaskanen, Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto


Uuden suunnittelu on oma taiteenlajinsa, mutta vanhan korjaaminen on toisinaan haasteellisempi palapeli. Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston ohjeistus, miten selvitä remonttikohteesta kunnialla, aikataulussa ja luvallisin keinoin.

Turva- ja suojalasit rakennuskohteissa
Mauri Riikonen, Suomen Tasolasiyhdistys ry


Turva- ja suojalaseista 2003 -ohje korvaantuu Turva- ja suojalaseista 2014 -ohjeella, koska mm. RakMK osa B1 on korvattu 1.9.2014 alkaen Eurokoodi-standardeilla.
- Millaista lasia tulee käyttää eri kohteissa?