Olet täällä

Herrala 40 vuotta, 14 000 tarinaa

Elokuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta ensimmäinen Herrala talon pystytyksestä. Talomallit ja –teollisuus ovat kehittyneet huimin harppauksin, mutta Herrala on edustanut aina kehityksen kärkeä. 80-luvun suosituimmasta talomallista, Peukalopotista, alkanut menestystarina jatkuu uudessa talomallistossa, jonka modernit kodit ovat suora vastaus kuluttajien tarpeisiin.

Herralan historia alkaa vuodesta 1962, jolloin Helke Mikkola perusti Herralaan Aaltopalkki Oy:n. Aaltopalkkeja ja liimapuupalkkeja valmistanut yritys siirtyi kymmenen toimintavuoden jälkeen Kempin omistukseen. Ensimmäinen Herrala-Talo pystytettiin silloisen Kemppi Oy Talotehtaan toimesta 20.8.1975.

80-luvun alussa yritys myytiin Teknowood Oy:lle ja sen nimi muuttui virallisesti Herrala-Talot Oy:ksi. Vuonna 1985 tehtaan toiminta siirtyi Heinolasta Vierumäelle.

Koskisen Oy osti Herrala-Talot konkurssipesältä vuonna 1996. Vuotta myöhemmin suurelementtien rinnalla aloitettiin pre cut-talojen valmistus. Vuonna 2013 tehdyn brändiuudistuksen myötä Herrala-Talojen nimi lyheni ytimekkäästi Herralaksi.

Avarat tilat, vähemmän neliöitä

Herralan juuri valmistunut uusi talomallisto vastaa kuluttajien toiveisiin moderneista ja suoraviivaisista kodeista. Uusissa talomalleissa on suuret ja avarat yhteiset tilat, mutta aiempaa vähemmän neliöitä. Talouden taantuman aikana asuntolaina halutaan pitää aisoissa.

Herrala rakennusarkkitehti Osmo Knaapin työpöydällä syntyvät uudet talomallit ovat selkeitä, avaria ja yksinkertaisia. Ylimääräiset kulmat ja kalliit erkkerit ovat historiaa. Suorakaiteen muotoiset ja sisätiloiltaan selkeät talot ja pulpettikatot ovat sen sijaan vahvasti tätä päivää. Uudessa talokirjassa on Herralan kestosuosikkien lisäksi lähes kaksikymmentä täysin uutta talomallia.

-  Kuluttajat ovat nykyisin hyvin tietoisia rakentamisen kustannuksista. Jokainen kulma maksaa, joten niitä ei nykyisin juurikaan haluta. Rakentajat arvostavat avaria keittiö-ruokailutila-olohuone-yhdistelmiä ja suuria yhtenäisiä ikkunakokonaisuuksia esimerkiksi takapihalle. Kokonaisuudessaan ikkunoita on kuitenkin aiempaa vähemmän, samoin kuin taloissa neliöitä.

Knaapin mukaan kuluttajat arvostavat omakotitaloissa myös modernia ulkonäköä. Yhä useampi valitsee talonsa katoksi perinteisen harjakaton sijasta tyylikkään pulpettikaton.

-  Myös talon ulkoasussa on varaa valita. Pystypaneelit ovat tulossa takaisin ja rappaus on lyönyt itsensä läpi talon ulkopinnan materiaalivaihtoehdoksi muiden rinnalla.

 

Käy tutustumassa Herralan uusi talomalleihin osoitteessa: www.herrala.fi (kuvassa  uuden malliston Leevi)

Lisätiedot; Markkinointipäällikkö Sanni Pietiäinen, 0405534415, sanni.pietiainen@koskisen.com