Olet täällä

Helsinki-Vantaan terminaalin länsisiiven rakentaminen käynnistyi

Ensimmäisenä länsisiipeen rakennetaan niin sanottu iso keskusaukio, joka avataan vuoden 2018 lopulla.

Luvassa on arkkitehtonisesti vaikuttava tila. Sen jylhät, suomalaisella puulla verhoillut seinä- ja kattorakenteet tarjoavat näyttävät puitteet erilaisille tapahtumille ja ilmiöille. Keskusaukion myötä valmistuu uutta matkustaja- ja matkatavaratilaa 25 000 neliömetriä.

Länsisiipeen rakennettavasta upeasta keskusaukiosta muodostuu koko laajennuksen sydän. Sen kautta kaukolentojen matkustajat kulkevat lennoilleen ja saapuvat maahamme. Aukion ympärille sijoittuvat muun muassa vaihtomatkustajien uudenajan turvatarkastus, lukuisat myymälät ja ravintolat sekä uudet palvelut", kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaari.
 
Laajennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto PES-Arkkitehdit. Sama toimisto on suunnitellut myös Helsinki-Vantaan vuosina 1996 ja 1999 valmistuneet laajennukset sekä terminaalin edustalla olevat pyöreät pysäköintilaitokset.

"Suunnitteluun otettu mukaan elementtejä, joilla Helsinki-Vantaa voi erottua muista maailman lentokentistä. Tuomme esille suomalaista osaamista ja arkkitehtuuri-ilmettä. Runsas lasin ja puun käyttö tuovat tiloihin valoisuutta ja luonnonläheisyyttä", sanoo arkkitehti Tuomas Silvennoinen PES-Arkkitehdeiltä.
kuva PES-Arkkitehdit