Olet täällä

Esivalmistetut puuelementit nopeuttavat rakentamista

Puuelementtien käyttö nopeuttaa rakentamista, mikä puolestaan parantaa hankkeiden kannattavuutta ja lyhentää investoinnin takaisinmaksuaikaa. Esivalmistus auttaa pitämään hankkeen aikataulussa ja vähentää rakennustyömaiden yleisimpiä riskejä.

Esivalmistettujen puuelementtien hyödyntäminen voi nopeuttaa rakentamista yllättävän paljon: esimerkiksi yhden työpäivän aikana on mahdollista asentaa jopa 1 500 neliömetriä Kerto® LVL ‑kattoelementtiä.

”Erinomainen esimerkki nopeudesta on Amsterdamissa sijaitsevan Diesel Benelux ‑yhtiön uusi pääkonttori. Koska rakennusaikataulu oli erittäin tiukka, vain yhdeksän kuukautta, kattorakenteeksi päädyttiin valitsemaan Kerto® LVL ‑elementit. Kattoelementit toimivat sääsuojana, minkä ansiosta rakennustyö saatiin valmiiksi aikataulussa”, kertoo puurakentamisesta vastaavan aliurakoitsijan Heko Spantenin edustaja Lambert van den Bosch.

Työmaan sääsuojaus ilman lisäkustannuksia

Yksi tärkeimpiä rakennusvaiheita on saada työmaa suojattua mahdollisimman nopeasti, jotta säähän liittyvät riskit voidaan minimoida. Nykyisin työmaan sääsuojaus voidaan toteuttaa käyttämällä esivalmistettuja elementtejä tai voidaan pystyttää tilapäinen sääsuoja.

Esivalmistetut puuelementit suojaavat alla olevan työmaan huomattavasti tehokkaammin kuin tilapäiset ratkaisut, etenkin lumisissa ja tuulisissa olosuhteissa.

 

Lue Metsä Woodin tiedote kokonaisuudessaan tästä.