Olet täällä

Binderholz Nordic Oy on ostanut Anaika Wood Group LTD:ltä höyläämön ja liimapuupalkkitehtaan

Liiketoimintakaupan yhteydessä Binderholz Nordic Oy osti Anaika Wood Groupilta Lieksan Kevätniemessä sijaitsevan höyläämön ja liimapuupalkkitehtaan. Tällä liiketoimintakaupalla binderholz vahvistaa asemaansa jalostettujen puutuotteiden valmistajana Suomessa ja maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Kauppa allekirjoitettiin 20.2.2017 ja se pannaan täytäntöön 31.3.2017. Kauppahintoja ei julkaista. Liiketoimintakaupan yhteydessä on sovittu Anaika Wood Groupin kuuluvien 35 henkilön siirtymisestä Binderholz Nordic Oy:n palvelukseen.

Tällä liiketoimintakaupalla binderholz hankkii omistukseensa tuotantolinjat rakennuksineen, jotka koostuvat kahdesta höylälinjasta, sormijatkoslinjasta, vannesahasta, liimapuulevypuristimesta, rimoituslinjasta ja kuivaamosta. Tämänhetkinen tuotantokapasiteetti tullaan nostamaan asteittain kolmeen vuoroon. Jatkossa toteutetaan myös muita tuotannon tehokkuuden parannuksia.

Tuotevalikoima on suunnattu ensisijaisesti Euroopan ulkopuolella sijaitseville markkinoille, kuten Japani, Kiina, Yhdysvallat jne. Tuotantolaitoksella oleva JAS-sertifiointi siirtyy myös binderholzille. Tulevaisuudessa tehtaalla jalostetaan ensisijaisesti Nurmeksen sahan mäntyä liimapuutuotteiksi sekä tuotetaan erilaisia höylätuotteita kuusesta ja männystä.

Tällä liiketoimintakaupalla binderholz ottaa jälleen yhden askeleen kohti täyden valikoiman tarjoaa erityisesti Aasian ja Yhdysvaltojen markkinoilla.       

Valmistuskapasiteetti kolmessa vuorossa on 220.000 m3 höylättyä puutavaraa ja 50.000 m3 liimapuuta vuodessa.

Binderholz ryhmän höylättyjen ja liimattujen massiivipuutuotteiden jatkojalostusmäärä kasvaa tämän kaupan johdosta noin 1,2 milj. m3 vuodessa

Tuotannossa syntyvien puulastujen hyödyntämistä varten binderholz tulee rakentamaan pellettitehtaan.

Lieksan ja Nurmeksen sahalaitoksia modernisoidaan parhaillaan ja erityisesti kuivauskapasiteettia tullaan nostamaan huomattavasti.

Nurmeksen sahalle rakennetaan oma biomassapohjainen lämpökeskus, jonka otetaan käyttöön syyskuussa 2017.

Itävaltalainen binderholz-konserni osti Vapo Timber Oy:n Lieksan ja Nurmeksen sahat helmikuussa 2016.

Lisätietoa:

Juha Kohonens-posti: juha.kohonen@binderholz.com
www.binderholz.com


Binderholzista

Puu, älykäs ja monipuolinen raaka-aine

Nimi Binder edustaa puutuotteiden alalla perinnetietoisuutta ja vakautta yhdistettynä huipputeknologiaan ja innovaatioihin. Yli 60 vuotta sitten Binderholz-perheyhtiö oli vielä pieni sahalaitos, ja tänä päivänä se on alan johtavia eurooppalaisia toimijoita, jolla on käytössään uusin teknologia ja valmistusmenetelmät ja innovaattorin maine markkinoilla.

Viidellä itävaltalaisella (Fügen, Jenbach, St. Georgen, Hallein ja Unternberg) sekä kahdella saksalaisella (Kösching/Interpark ja Burgbernheim/Neustadt)) sekä kahdella suomalaisella paikkakunnalla (Lieksa ja Nurmes) työskentelee noin 1400 työntekijää.

Massiivipuun tuotepaletti kattaa sahatavaran, muotohöylätyn laudan, yksi- ja monikerroksiset liimatut massiivipuulevyt, liimapuun, ja Binderholz CLT BBS-levyt. Valmistusprosessin yhteydessä syntyvät puujätteet käytetään biopolttoaineiden ja ekosähkön tuottamiseen. Tuotteita viedään kaikkialle maailmaan.

Binderholzin tehokas ja ympäristön kannalta kestävä tuotantoprosessi noudattaa No-Waste-periaatetta, ja puumateriaali hyödynnetään siinä 100%:sesti.

Binderholzin menestyksen tukena ovat aktiivinen ja asiantunteva asiakaspalvelu, tuotevalikoima ja hinnoittelun markkinavastaavuus sekä Binderholzin laadunhallinta.