Olet täällä

Ajan tasalla Suomen Puukerrostalot Oy

Puukerrostalojen aika on koittanut.

Suomen Puukerrostalot Oy rakentaa ekologisia, turvallisia ja älykkäitä teollisia puukerrostaloja. Tuotantomme perustuu teollisesti valmistettuihin moduuleihin, jotka valmistetaan Suomen metsien sertifioidusta puusta. Suomen Puukerrostalot oy on turvallinen ja vakaa kumppani pitkällä aikavälillä. Meille asiakassuhteet ovat tärkeintä. Missiomme on jatkuvasti parantaa vaikuttamista kestävän kehityksen hyväksi. Pyrimme tekemään parhaamme ekologisen, sosiaalisen ja ekonomisen, eli koko elinkaariajattelun näkökulmasta. Emme ainoastaan tuota asuntoja, vaan rakennamme ja kehitämme yhteiskuntaa, jossa ihmiset voivat elää sukupolvien yli. Tätä on Suomen Puukerrostalot Oy Kerrostalo 2.0 konsepti.

Omistamme yksinoikeudella lisenssin Lindbäcks Production System tuotantoon Suomessa. Suomen Puukerrostalot Oy on hämäläinen perheyritys, jonka osaomistajana on Lindbäcks. Suurin osa tuotannosta tapahtuu tehtaalla, jossa elementit kootaan valmiiksi moduuleiksi ja mistä ne kuljetetaan suoraan työmaalle kokoamista ja viimeistelyä varten. Asiakkaidemme huomioiminen on meille tärkeää. Mahdollistamme asiakkaillemme mukana olon projektin jokaisessa vaiheessa. Tavoitteenamme on rakentaa aina asiakkaan toiveita vastaava kohde niin koon, laadun kuin designin osalta.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä ajankohtainen asia, jonka toivoisitte nousevan julkiseen keskusteluun?

Teollisen rakentamisen hyödyt tulevaisuudessa. Mitä teolliselle rakentamisella voidaan saada aikaan kestävän rakentamisen kannalta ja miten se antaa vaihtoehtoja puurakentamisen lisäämiselle, kohtuuhintaisen asuntojen lisäämiselle sekä kiertotaloudelle.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä haaste, joka yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa tulisi ratkaista?

Yhteinen haaste koko toimialalle on valtakunnallisesti erilaiset tulkinnat ja sovellukset rakentamismääräyksistä. Tällä hetkellä rakennuspaikkakunkohtaisia tulkintoja on liikaa, joka vaikeuttaa valtakunnallisiksi toimijoiksi pyrkiviä yhtenäisten tulkintojen ollessa vielä kehittymättömiä. Alan toimijoiden tulee yhdessä vaikuttaa määräyksiin ja miten niitä tulkitaan.

Miksi koette tärkeäksi/haluatte olla mukana Puuinfon toiminnassa?

Halusimme liittyä Puuinfon jäseniksi, heti kun se uudelle toimijalle oli taloudellisesti mahdollista. Koemme tärkeänä asiana olla mukana vaikuttamassa puualan tulevaisuuteen ja tietoisuuden lisäämiseen puun eduista, meidän tapauksessa etenkin teollisen rakentamisen kannalta.

Tutustu tarkemmin ja lue lisää:

https://www.suomenpuukerrostalot.fi/
https://www.facebook.com/suomenpuukerrostalot
https://www.instagram.com/suomenpuukerrostalot/

 


Tämä artikkeli on osa Puuinfossa julkaistavaa alan yritysten esittelysarjaa. Sarja esittelee Puuinfon toiminnassa mukana olevia jäsen- ja kumppaniyrityksiä, näiden toimintaa ja ajatuksia puun käytön ja puurakentamisen edistämisestä.